Itālijas valdība nosoda Krieviju par apvainojumiem žurnālistam, kurš apšauba viņu palīdzības patiesos nodomus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas valdība piektdien, 3. aprīlī, nosodīja Krieviju par nepiemērotiem komentāriem attiecībā uz itāļu žurnālistu, kurš apšaubījis Krievijas sniegtās palīdzības Itālijai patiesumu.

Itālijas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija kopīgā paziņojumā pateicās Krievijas armijai par palīdzības misijas nosūtīšanu, tostarp 150 plaušu ventilēšanas aparātu un 330 000 medicīnisko sejas masku sūtījumu.

"Tomēr vienlaikus mēs nevaram nenosodīt Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvja dažu komentāru nepiemēroto toni attiecībā uz dažiem rakstiem Itālijas presē," teikts paziņojumā.

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs ceturtdien ierakstā "Facebook" vērsās pret laikrakstu "La Stampa", apsūdzot to "rusofobisku viltus ziņu" izplatīšanā.

Savā ierakstā Konašenkovs brīdināja "patiesos "La Stampa" rusofobijas organizatorus, kuri ir mums labi zināmi".

"La Stampa" žurnālists Jakopo Jakobīni publicējis vairākus rakstus, pieļaujot, ka Krievijas armijas misijai Itālijā ir slēpti motīvi.

Krievijas armijas misijā ir vairāk nekā 100 augsta ranga militārpersonas, ieskaitot ķīmiskās karadarbības ekspertus. Jakobīni, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, rakstīja, ka Itālijai nav vajadzīgas viņu profesionālās zināšanas.

Piektdien žurnālists intervēja bijušo NATO ekspertu Hamišu de Bretonu-Gordonu, kurš pieļāva, ka Krievijas militārpersonas varētu būt ieradušās vākt izlūkošanas informāciju un propagandas nolūkos.

"Jebkurā citā situācijā būtu neiedomājami, ka šie labi apmācītie Krievijas karavīri ir NATO valstī," sacīja eksperts.

Krievija pagājušajā mēnesī nosūtīja medicīniskās iekārtas un speciālistus uz Covid-19 krīzē smagi skarto Itāliju humānās palīdzības centienu ietvaros, kuros atbilstoši dažu analītiķu vērtējumam manāms ģeopolitiski zemteksts.

Maskava apgalvo, ka tā uz Itāliju nosūtījusi arī aptuveni 100 speciālistu, kuriem ir pieredze cīņā ar Ebolas vīrusu un cūku mēri. Tiesa gan, itāļu mediji vēsta, ka lielākā daļa palīdzības nav bijusi derīga cīņā ar Covid-19, bet atbraukušie cilvēki ir augsta ranga militārpersonas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu