Covid-19 slimnieku dēļ Ogres slimnīcā slēgta internā nodaļa un pašizolācijā atrodas jau 27 aprūpes darbinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Palāta. Ilustratīvs attēls.
Palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pacientu saslimšanas ar Covid-19 dēļ Ogres slimnīcā kopš piektdienas slēgta internā nodaļa un pašizolācijā atrodas jau 27 medicīnas darbinieki, informēja SIA "Ogres rajona slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs

Viņš stāstīja, ka 28.martā Ogres slimnīcā ievestais pacients, kuram konstatēja saslimšanu ar Covid-19, ir aplipinājis arī vienu no palātas biedriem, kuram bija nepieciešama stacionāra ārstēšana. "Mēs rakstiski lūdzām evakuēt šo pacientu, taču atbildi nesaņēmām, tādēļ viņu izolējām un turpinājām ārstēšanu. Piektdien Covid-19 tests bija pozitīvs arī vienam ārstam," sacīja Širovs.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs skaidroja, ka patlaban notiek epidemioloģiskā izmeklēšana un slimnīcā tiek veikta dezinfekcija, kā arī pastiprinātas individuālās higiēnas prasības. Līdz pirmdienai uzņemšana slimnīcā nenotiek, uzsvēra Širovs.

Viņš uzskata, ka valstij būtu jāiegādājas eksprestesti, lai saslimušos varētu ātrāk diagnosticēt, jo tagad testu rezultātus uzzina pēc vienas vai divām dienām, kuru laikā slimie cilvēki aplipina aizvien jaunus cilvēkus. Veselības inspekcija un Veselības ministrija gan iepriekš izplatīja aicinājumu neizmantot Covid-19 eksprestestus, jo tie var būt neprecīzi. Tieši Ogres slimnīcai veselības ministre veltīja pārmetumus par Covid-19 eksprestesta izmantošanu "uz savu galvu".

Širova ieskatā arī sociālās aprūpes iestādēs saslimušie būtu jānogādā slimnīcās, kur medicīnas darbiniekiem ir atbilstoši individuālās aizsardzības līdzekļi un viņi ir vairāk profesionāli sagatavoti šai situācijai nekā sociālo namu personāls.

LETA jau ziņoja, ka Ogres slimnīcā 27.martā un 28.martā ieveda divus smagi slimus pacientus, kuriem bija pozitīvi Covid-19 testi.

Pēc šo saslimšanas gadījumu apstiprināšanas slimnīcā tika veikta dezinfekcija un uz laiku pārtraukta jaunu pacientu uzņemšana. "Mēs esam gultām samazinājuši arī gultasvietu skaitu un mājas izolācijā atrodas visi 17 medicīnas darbinieki," skaidroja Širovs.

Slimnīcas personāls šonedēļ saņēmis aizsardzības līdzekļus divām turpmākajām nedēļām.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 14.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija, kuras dēļ noteikta virkne būtisku aizliegumu un ierobežojumu. Līdz šim Covid-19 Latvijā konstatēts 509 cilvēkiem, no kuriem slimnīcā ārstējas 29, tai skaitā trīs smagā stāvoklī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu