"Viņš liek smaidīt gan jauniem, gan veciem." Sociālās distancēšanās laikā suns ASV veic vīna piegādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā, kāds suns Mērilendā laupījis neskaitāmu ļaužu sirdis, veicot vīna piegādes, ziņo portāls "Independent".

Bokseru šķirnes suns, ko dēvē par Limpo, nodrošina iespēju klientiem iepirkties viņa saimniekiem piederošajā vīnu veikalā, ievērojot noteiktos drošības pasākumus.

Agrāk 11 gadus vecais suns nebija tik čakls, taču, kad spēkā stājās stingrie ierobežojumi, kas paredz, ka veikalā iepirkties vairs nevar, suns stājies amatā un sācis vīnus klientiem piegādāt.

"Kopš mūsu veikalā neviens vairs neiegriežas, esmu novērojusi, ka Limpo skumst," pastāstīja viņa saimniece un veikala īpašniece Lorija Jata. 

"Līdz šim, tieši Limpo bija tas, kurš sagaidīja veikala viesus. Ik reizi, kad kāds atvēra durvis, viņš leca gaisā un klienta uzmanību ieguva pirms visiem mums," viņa turpināja. 

Limpo savai jaunajai lomai pieiet ļoti nopietni un piesardzīgi. Klientu pudeles viņš pārnēsā zirgu segliem līdzīgā somā.

Foto: Ekrānuzņēmums

"Katru reizi, kad saņemam zvanu, sunīts ir klāt. Es nepārspīlēju, viņš katru reizi pieskrien klāt un ir gatavs darboties," Jata stāstīja. 

Klienti zvanot kādu laiku pirms savas izbraukšanas, vienojas par pasūtījumu un, kad viņi atbraukuši līdz netālu esošajai autostāvvietai, Limpo paciņu aiznes līdz automašīnas durvīm.

"Parasti sapakoju divus vīnus un vēl kādu kārumu. Tad es atveru durvis, viņš pa tām izskrien un soļo augšup pa trotuāru līdz autostāvvietai, kurā gaida klients," pastāstīja veikala īpašniece.

"Tiesa gan, pirms tam man jāpārliecinās, vai ārā nav kāda vāvere vai zaķēns. Kā ne kā, viņš ir suns," viņa piebilda.

Šim, tāpat kā daudziem citiem uzņēmumiem, koronavīrusa pandēmijas dēļ, par izdzīvošanu ir jācīnās un šis ir radošs risinājums, lai novērstu distancēšanās radītos šķēršļus vīna darītavas biznesam.  

"Limpo ir bijis līdzās manas dzīves grūtākajos laikos. Nu, atkal viņš ir man blakus laikā, kad man nav ne mazākās nojausmas, kā biznesam pārdzīvot visgrūtākos laikus," sacīja vīna darītavas saimniece. 

"Ir klienti, kas pērk vīnu tikai tamdēļ, lai viņu bērni redzētu, kā Limpo to piegādā. Viņš liek smaidīt gan jauniem, gan veciem," viņa turpināja.

Viņa teica, ka prieks, ko Limpo sagādā citiem, un mīlestība, ko viņš saņem atpakaļ, šo pieredzi padara patiesi īpašu. 

"Ja Limpo liek pasmaidīt kaut vienam cilvēkam, viņš savu misiju ir paveicis," teica suņa saimniece. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu