"Roku kapus vēl nenomirušiem cilvēkiem." Lielbritānijas kapracis dalās savā ikdienā Covid-19 pandēmijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmija ir pārņēmusi visu pasauli. No vīrusa miruši vairāk nekā 60 000 cilvēku. Lielbritānijas iedzīvotājs Klaivs Kalbers ir kapracis, taču pašlaik viņam ir daudz darba, jo viņam ir likts sagatavot vairākus kapus Covid-19 upuriem, ziņo raidorganizācija BBC.

"Diemžēl tas ir darbs, kas ir jāizdara. Tas viss, kas šobrīd notiek apkārt, ir realitāte," stāsta Kalbers.

"Es esmu kapracis un mani pienākumi ir izrakt kapus un sagādāt visu nepieciešamu bēru ceremonijām. Tas ir darbs, kas ne visiem ir saprotams un patīkams," atklāj brits.

Klaivs uzskata, ka cilvēki neizprot viņa darbu, jo tiem šķiet, ka netīšām atklās kaut ko tādu, ko nevajadzētu atrast. Tās esot tikai bailes, kas nomāc cilvēku prātus.

"Kuram gan patīk iedomāties par kapiem? Nevienam nepatīk tos rakt. Tiesa, mani tas nekad nav nomācis," atzīst kapracis.

Klaivs stāsta, ka vairākas pilsētu padomes jau pamazām sākot gatavoties un liekot izrakt kapus gadījumā, ja būšot nepieciešama rīkot vairākas bēres.

"Darot savu darbu, es vienmēr to cenšos izdarīt tā, lai tas izskatās rūpīgi padarīts. Tā ir viena no lietām, ko es varu izdarīt, lai ģimenēm būtu mierīgāks prāts," stāsta kapracis.

"Nekad dzīvē nebiju racis kapus priekšlaicīgi. Ir skumji aizdomāties par to, ka roku kapus cilvēkiem, kuri vēl nemaz nav miruši. Lai arī cik smagi tas nebūtu, tāds ir mans darbs un tas ir jādara," atzīst Klaivs.

Kapracis cer, ka izraktos kapus tā arī nekad nevajadzēs izmantot. "Daudzi cilvēki nepazinās, ka daru tādas lietas, bet tā ir realitāte."

Lielbritānija ir viena no visvairāk Covid-19 skartajām valstīm pasaulē. Valstī kopumā ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 41 000 cilvēku, bet bojā gājuši 4313 iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu