"Ja miršu no inficēšanās ar Covid-19, gribu, lai mani bērni lepojas ar mani." Sirdi plosošs stāsts no Ņujorkas pilsētas slimnīcas ārstes (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc nogurdinošas darba nedēļas kādā no Ņujorkas pilsētas slimnīcām kāda no medicīnas iestādes darbiniecēm publicējusi ierakstu "Twitter", kas veltīts viņas bērniem, vēsta raidorganizācija CNN.

Kornēlija Grigsa ir dalījusies savās sajūtās par to, ko nozīmē būt veselības iestādes darbiniecei Covid-19 pandēmijas laikā.

"Mani bērni ir pārāk mazi, lai izlasītu šo ierakstu tagad. Viņi mani īsti neatpazīst, kad esmu tērpusies savās darba drēbēs," raksta ārste.

"Ja viņi mani zaudēs Covid-19 dēļ, tad vēlos, lai viņi zina, ka viņu mamma darīja visu iespējamo savā darbā," sacīja Grigsa.

Pēc tam sarunā ar CNN sieviete atklāja, ka nejūtas droši dodoties uz darbu. "Katru dienu, ejot uz darbu, es jūtos tā, it kā dotos iekšā liesmu apņemtās mājās. Man ir bail katru dienu, taču tas ir mans darbs."

Sieviete norādīja, ka mediķiem ar speciālajiem aizsargtērpiem vien nepietiek cīņā ar Covid-19. "Ir jākoncentrējas uz citām, piemēram, mākslīgajiem ventilatoriem, zālēm un neatliekamās medicīnas automašīnām."

Ārste norādīja, ka svarīgākā lieta cīņā ar Covid-19 ir palikšana mājās. "Man ir daudz draugu, kuri ievēro, ko saku un viņi paliek mājās. Jā, viņi ir sašutuši, taču tas, ko viņi izdara patiesībā ir lielisks darbs. Viņi izglābj dzīvības citiem cilvēkiem."

ASV ir visvairāk Covid-19 skartā pasaules valsts. Līdz 5. aprīļa pusdienlaikam ASV ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 310 000 cilvēku, bet no koronavīrusa bojā gājuši 8454 iedzīvotāji.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu