Uz "Dinamo" galvenā trenera amatu pretendē atzīts zviedru speciālists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hanss Valsons
Hanss Valsons Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu pretendē arī zviedru speciālists Hanss Valsons, svētdien paziņoja telegrammas kanāls "Hockey without spectators".

Sestdien sarunā ar ziņu aģentūru TASS jautājumā par galvenā trenera iecelšanu Rīgas kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apliecināja, ka kandidātu vidū pēc Vladivostokas "Admiral" komandas pamešanas ir atgriezies Latvijas hokejs speciālists Leonīds Tambijevs.

Svētdien "Hockey without spectators" "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātiem pievienoja 53 gadus veco zviedru Hansu Valsonu, kurš saskaņā ar kanāla rīcībā esošo informāciju ir viens no trim galvenajiem kandidātiem uz posteņa ieņemšanu.

Pēdējoreiz trenera pienākumus gan zviedrs pildīja 2017./2018.gada sezonā Šveices čempionāta vienībā "Zurich", kuru trenēja otro sezonu, par rezultātu trūkumu tiekot atbrīvotam 29.decembrī. Abās sezonās Cīrihes vienības rindās spēlēja arī Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Lielākie Valsona panākumi gūti pašmājās, 2012./2013. un 2013./2014.gada sezonā uzvarot virslīgas sacensībās ar Šellefteo AIK, bet nākamajās divās sezonās iekļūstot izslēgšanas spēļu finālā.

Valsons trīsreiz - 2013., 2015. un 2016.gadā - tika atzīts par Zviedrijas meistarsacīkšu labāko treneri.

Avots vēsta, ka uz "Dinamo" galvenā trenera vietu bez Tambijeva pretendē arī cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

"Dinamo" šosezon 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu un palika priekšpēdējā vietā līgā, par diviem punktiem apsteidzot vien Minskas "Dinamo".

"Play-off" jeb Gagarina kausa izcīņā klubam nav izdevies iekļūt jau sešas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu