Ševčenko: Tambijevs ir piemērotākais kandidāts Rīgas "Dinamo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: HC Admiral Vladivostok/Facebook

Latvijas treneris Leonīds Tambijevs ir piemērotākais kandidāts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatam, jo komanda pēc būtības ir Augstākās hokeja līgas (VHL) ranga klubs ar leģionāriem, svētdien interneta vietnē "sports.ru" viedokli pauda "Sport-Ekspress" hokeja apskatnieks Aleksejs Ševčenko.

Ševčenko uzsver, ka Tambijevs ir ideāls kandidāts Rīgas kluba galvenā trenera amatam.

"Rīgā joprojām nav tikuši skaidrībā ar galvenā trenera kandidatūru, un tagad ticamāko kandidātu sarakstā uz šo posteni atgriezies Tambijevs," saka apskatnieks.

Tambijevs tikko izbeidza attiecības ar bijušo KHL klubu Vladivostokas "Admiral", kas izlēma nākamajā sezonā KHL nestartēt.

"Nevaru saprast, pēc kādiem kritērijiem Latvijā tiek izvēlēti treneri KHL klubam," turpina Ševčenko. "Pat pēdējo divu gadu lēmumu analīze nedod nekādu labumu - ne sistēmas, ne loģikas. Tomēr šobrīd klubam tiešām ir laba iespēja veikt pārlādi."

"Tambijevs ir ideāls kandidāts "Dinamo"," savu viedokli pamato apskatnieks. "Lielā mērā rīdzinieki tāds pats VHL klubs vien ir, tikai ar leģionāriem. Vietējie spēlētāji KHL tirgum nav vajadzīgi, vēl kāds jau domā par karjeras beigām, un klubā ir pārstājuši uzminēt īstos Eiropas spēlētājus leģionāru postenī."

"Šobrīd gan nav zināms, kādi ir Tambijeva konkurenti no Eiropas. Iespējams, ka kluba vadībai ir padomā labi speciālisti, taču visi viņi būs sveši," uz vēl vienu aspektu par labu Tambijevam norāda Ševčenko.

"Pēteris Skudra kaut ko slēpj, un tādai uzvedībai uzticības nav. Liekas, ka viņš gaida arī krāšņāku piedāvājumu, bet nez vai vairs sagaidīs. Turpretī Tambijevs ir izsalcis, ar savu sistēmu, plus pats no Latvijas. Kas tur ko domāt?"

Pēc telegrammas kanāla "Hockey without spectators" informācijā esošās informācijas bez Tambijeva un Skudras trešais kandidāts uz Rīgas vienības galvenā trenera posteni ir 53 gadus vecais zviedru speciālists Hanss Valsons.

"Dinamo" šosezon 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu un palika priekšpēdējā vietā līgā, par diviem punktiem apsteidzot vien Minskas "Dinamo".

"Play-off" jeb Gagarina kausa izcīņā klubam nav izdevies iekļūt jau sešas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu