Ar koronavīrusu inficējies tīģeris Ņujorkas zoodārzā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ar Covid-19 inficējusies Bronksas zoodārza tīģeriene Nadja.
Ar Covid-19 inficējusies Bronksas zoodārza tīģeriene Nadja. Foto: Reuters/ScanPix

Bronksas zoodārzā Ņujorkā, ASV, malajas tīģeru mātītei apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, kas izraisa saslimšanu ar Covid-19, ziņo ārzemju mediji.

Zoodārzā vēl sešiem citiem lielajiem kaķiem novēroti slimības simptomi, svētdien pavēstīja ASV Lauksaimniecības departaments.

"Tas ir pirmais gadījums, par kuru mums zināms, kad [savvaļas] dzīvnieks saslimis ar Covid-19, inficējoties no cilvēka," norāda Bronksas zooloģiskā dārza galvenais vetārsts Pols Kalle.

Malajas tīģera mātīte Nadja ar koronavīrusu, visticamāk, inficējās no dzīvnieku kopēja, kam nebija simptomi. "Tas ir vienīgais saprātīgais scenārijs," uzskata Kalle. 

Zoodārzs Covid-19 smagi skartajā Ņujorkā apmeklētājiem ir slēgts kopš 16. marta.

Marta beigās četrus gadus vecajai Nadjai parādījās sauss klepus. 2. aprīlī viņai tika veiktas analīzes, kas apstiprināja inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Simptomi ir arī sešiem citiem zoodārzā mītošajiem lielajiem kaķiem - Nadjas māsai, diviem Amūras tīģeriem, kā arī trim Āfrikas lauvām. Visus sasirgušos dzīvniekus uzrauga veterinārāsti un gaidāms, ka tie izveseļosies, norāda Kalle.

Līdz šim jaunā koronavīrusa analīzes bijušas pozitīvas vairākiem mājdzīvniekiem, tai skaitā punduršpicam un vācu aitu sunim Honkongā, kā arī kaķim Beļģijā.

Kaķi - gan lielie, gan mājas - ir uzņēmīgi pret kaķveidīgo koronavīrusu, bet vēl nesen nebija zināms, vai tie var inficēties ar SARS-CoV-2.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu