Tiešraides arhīvs ⟩ Preses konference par mediķu atbalstam izveidotu iniciatīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šodien plkst. 15 notiks tiešsaistes preses konference par mediķu atbalstam izveidotu iniciatīvu, kuru rīko brīvprātīgo kustība "Paliec Mājās", informē iniciatīvas koordinators Miks Celmiņš.

Tiešraide būs vērojama "paliec-mājās" sociālā tīkla "Facebook" lapā.

Kustība aicina uzņēmējus pateikties medicīnas darbiniekiem par darbu un piedalīties mediķu ikdienas steigas un raižu atvieglošanā, piedāvājot savus izstrādātos pakalpojumus vai preces. To iespējams izdarīt kustības "Paliec Mājās" mājas lapā "www.paliec-majas.lv".

Jau pašreiz brīvprātīgo kustība "Paliec Mājās" darbojas ar 200 reģistrētiem brīvprātīgajiem visā Latvijā un 2500 dalībniekiem "Facebook" grupā, sniedzot dažāda veida ikdienišķu palīdzību vismazāk aizsargātajiem, tajā skaitā, senioriem, kā arī cilvēkiem, kuri atrodas pašizolācijā.

"Vīrusa izraisīto krīzes situāciju visvairāk izjūt ne tikai mūsu sabiedrības vismazāk aizsargātie - seniori, cilvēki ar dažādām veselības problēmām -, bet arī medicīnas darbinieki, kuri ik dienu strādā, lai apturētu vīrusa izplatību sabiedrībā", uzsver iniciatīvas koordinators.

Medicīnas darbinieki ir pirmie, kuri saskaras ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izraisītajām sekām un ik dienu strādā, lai nodrošinātu mūsu visu veselību un drošību, pakļaujot savu fizisko un garīgo veselību lielam riskam. Veselības aprūpes darbiniekiem nākas strādāt garas stundas, bieži pat vairākas diennaktis no vietas, sevi pakļaujot augstai psiholoģiskai spriedzei, kā arī riskam saslimt ar Covid-19.

"Ņemot vērā mediķu garās darba stundas, augsto atbildības un stresa līmeni, šķietami ikdienišķas lietas kā došanās uz veikalu, ēdienreižu gatavošana, kafijas baudīšana un savu līdzcilvēku un mājdzīvnieku pieskatīšana un aprūpēšana ir liels apgrūtinājums," klāsta Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis.

"Strādājot garas darba stundas augstas psihoemocionālās spriedzes apstākļos dažkārt nogurums ir tik liels, ka kafijas tase, atbalstošs zvans vai palīdzība veikt kādu ikdienas darbu ir ļoti nozīmīgi," stāsta ārste Alise Grāmatniece.

Savukārt iniciatīvas "Paliec Mājās" autore Inese Vaivare aicina iedzīvotājus padomāt par atbalstu, kādu mēs varam sniegt mediķiem - vai nu tā ir bezmaksas kafija, auto īre ar atlaidi vai iespēja pieskatīt mājdzīvniekus - neviens atbalsts nav par mazu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu