Latviešu uzņēmums piesaistījis 300 000 eiro ķirurģisko masku un respiratoru ražošanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmums "Covid Laboratory" ir piesaistījis 300 000 eiro investīcijas un sāks ražot ķirurģiskās un respiratora tipa sejas maskas, radot vairāk nekā 25 jaunas darba vietas, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Šim nolūkam "Covid Laboratory" 3.aprīlī iesniedzis dokumentus Uzņēmumu reģistrā pamatkapitāla palielināšanai. 

Kompānijā skaidroja, ka investīciju piesaistītas un pamatkapitāls palielināts, lai nodrošinātu uzņēmuma spēju darboties jaunā jomā - sākt Latvijā ražot ķirurģiskās un respiratora tipa sejas maskas.

Kompānijā plāno ar 100% materiālu pieejamību ar uzstādītajām ražošanas jaudām saražot apmēram 100 000 līdz 140 000 ķirurģisko sejas masku un 14 000 līdz 18 000 respiratora tipa sejas masku dienā. Lielāko daļu saražoto sejas masku un respiratoru iecerēts eksportēt. Ķirurģisko un respiratora tipa sejas masku ražošanu plānots sākt divu nedēļu laikā. 

Kompānija paredz vismaz 90% no saražotā sejas masku apjoma eksportēt Eiropas Savienības valstīs un Apvienotajos Arābu Emirātos. Tāpat uzņēmums meklē izplatītājus un sadarbības partnerus ķirurģisko sejas masku un respiratoru izplatīšanai Baltijas valstīs un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, kurās uzņēmumam nav pārstāvju.

Vienlaikus "Covid Laboratory" informēja, ka norit sarunu process ar investoriem, lai vismaz daļu saražoto sejas masku varētu ziedot, tās atdodot bez maksas Latvijas slimnīcām, rehabilitācijas iestādēm un citām iestādēm ar šādu nepieciešamību.

Lēmumu par ražošanas sākšanu kompānija pieņēmusi, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt stabilitāti uzņēmuma piegāžu ķēdēs un atsaucoties uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) aicinājumu nodrošināt Latviju ar šeit uz vietas saražotām kvalitatīvām ķirurģiskajām un respiratora tipa sejas maskām. 

Vienlaikus kompānijā informēja, ka ir iecerēts mainīt arī "Covid Laboratory" nosaukumu, lai precīzāk atspoguļotu uzņēmuma īpašnieku un investoru plānus darboties ne tikai ar specifisko aizsargtērpu, sejas masku un koronavīrusa testu izplatīšanu, bet iesaistīties arī medicīnas izstrādājumu ražošanā. Uzņēmuma jaunais nosaukums būs SIA "International Laboratory" un tas orientēsies galvenokārt uz ražošanu un eksportu uz ārvalstu tirgiem. 

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Covid Laboratory" ir reģistrēts 16.martā, un tā pamatkapitāls ir divi eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Dāvids Zalāns.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu