#PaliecMājās ⟩ Nagi kā pēc salona! Septiņi ieteikumi nevainojamam mājas manikīram

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī globālās pandēmijas dēļ visiem tiek ieteikts nedoties sabiedriskās vietās, tas nenozīmē, ka vajadzētu pilnībā aizmirst par skaistumkopšanu - pašlaik ar koptiem nagiem nav iespējams izcelties kolēģu vidū, taču ir iespējams uzlabot savu izskatu un pašsajūtu. Ar padomiem par mājas manikīru dalās portāls "Postimees".

1. Mazgājam rokas, taču neaizmirstam tās mitrināt.

Bieža roku mazgāšana ļoti sausina ādu un padara rokas raupjas, tādēļ pēc katras roku mazgāšanas reizes būtu vēlams uzklāt mitrinošu krēmu. Svarīgi atcerēties arī par krēma iepakojuma dezinficēšanu! 

2. Cimdi ne tikai veikalā. 

Nevajadzētu aizmirst, ka gumijas cimdi pasargā rokas no ķīmisko vielu iedarbības arī trauku mazgāšanas un uzkopšanas darbu laikā!

3. Palutini sevi ar SPA!

"Mājas SPA" var sevī ietvert procedūras ar eļļā, skrubi un piena vai jūras sāls vanniņu. Šīs darbības ne tikai atjaunos roku ādu, bet arī stiprinās nagus. Īpaši labi strādā vanniņas ar kokosriekstu vai olīveļļu - tā mitrina ādu un intensīvi mitrina nagus. 

4. Rūpes par kutikulu. 

Reti kas var tā sabojāt laba manikīra kopskatu kā nekopta kutikula - to var kopt ar īpašu tam paredzētu eļļu, vai, ja tādu nav iespējams iegādāties, parastu olīveļļu.

5. Nepieļaut kritisko mirkli!

Nagus nevajadzētu sākt kopt tad, kad tie ir sasnieguši "kritisko garumu" - tie bez pārklājuma ātri vien var sākt lūzt un deformēties. Vispareizāk ir veikt naga formas korekciju katru nedēļu, negaidot, līdz tie sāk izskatīties briesmīgi.

6. Kas ir pamata aprīkojums mājas manikīram?

  • Nagu lakas noņēmējs bez acetona
  • vates aplīši
  • nagu knaiblītes
  • manikīra šķērītes
  • manikīra ("apelsīnu") kociņi
  • kutikulas šķīdinātājs
  • nagu vīle formai
  • nagu vīle pulēšanai

7. Manikīrs - soli pa solim

No sākuma ar vates spilventiņu un nagu lakas noņēmēja palīdzību atbrīvojas no vecā nagu lakas slāņa vai arī, ja iepriekš lakas nav bijis, ar vates palīdzību no naga noņem eļļas kārtiņu.

Ja nepieciešams, nagi ir jāapgriež vai jānovīlē. Ar to gan jābūt uzmanīgam - pārāk aktīva naga sānu vīlēšana var novest pie tā ieaugšanas!

Pēc tam ar pulējamo vīli vajag mazliet pievīlēt naga malu, ar kociņa palīdzību maigi atbīdīt kutikulu un uzlikt mīkstinošo līdzekli. Pēc aptuveni 20-20 sekundēm ar kociņa palīdzību atkal atbīda kutikulu.

Pirms nagu lakas uzklāšanas izmantojiet bāzi - tā aizkavēs nagu dzeltēšanu un nodrošinās labāku saķeri ar nagu laku. Līdzekli jāuzklāj plānā slāni, apstājoties mazliet pirms kutikulas. Kad visi šie soļi ir veikti, var ķerties pie nagu krāsošanas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu