Atstāj bez uzraudzības, lai dotos iedzert. Policija Ventspils novadā no ģimenes izņēmusi trīs mazgadīgus bērnus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policija (VP) Ventspils novadā no ģimenes izņēmusi bez uzraudzības atstātus trīs mazgadīgus bērnus, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Patlaban policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība un divi no bērniem atrodas krīzes centrā, bet viens tika nogādāts slimnīcā. 

Šeršņova stāstīja, ka saņemot informāciju par iespējamu bērnu atstāšanu bez uzraudzības, uz adresi izbrauca Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas. Viens no bērniem atslēdza durvis un ielaida policistus iekšā. Dzīvoklī tika sastapti trīs mazgadīgi bērni - viens no tiem zīdainis, kurš sēdēja uz grīdas. Uz jautājumu, kur atrodas vecāki, bērni atbildēja, ka ir mājās vieni un vecāki ir izgājuši. 

Pēc Šeršņovas stāstītā, vecākie bērni izrādīja dzīvokli, parādot, ka vecāku tiešām nav mājās, tikmēr policiste pacēla no grīdas mazāko no bērniem, kurš raudāja. Pārbaudot bērna autiņbiksītes, bija redzams, ka tās ilgi nav mainītas, tāpēc policijas darbiniece bērnu apkopa. Apkopjot bērnu, viņam tika konstatēti ādas apsārtumi, iespējams, blusu kodumi, tāpēc bērns tika nomazgāts, bet uz apsārtušajām vietām - uzsmērēts krēms. 

Dzīvoklī ieradās arī bāriņtiesas pārstāve un ģimenes ārste, lai novērtētu bērnu stāvokli. Bērni nevarēja paskaidrot, kad un ko ir ēduši. Arī mazākais no bērniem izskatījās neēdis - visu laiku raudāja, centās mutē iebāzt gan krēma tūbiņu, gan rotaļlietu, dzīvoklī redzēto raksturoja Šeršņova.

Pēc stundas dzīvoklī ieradās arī bērnu vecāki, izrādot agresivitāti un atrodoties acīmredzamā alkohola reibumā. Vīrietim tika palūgts pamest dzīvokļa telpas, lai ārste varētu netraucēti apskatīt visus trīs mazgadīgos bērnus. Tika pieņemts lēmums jaunāko no bērniem nogādāt medicīnas iestādē, taču pārējos divus bērnus - krīzes centrā, stāstīja policijas pārstāve.

Viņa sacīja, ka Valsts policijā par notikušo ir sākta administratīvā lietvedība, jo ir saskatāmi pārkāpumi, kas minēti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173.pantā - par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu un par bērna, kas nav sasniedzis septiņu gadu vecumu, atstāšanu bez uzraudzības. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu