Kariņš: Lai padarīt pieejamākus ar Covid-19 nesaistītos veselības aprūpes pakalpojumus, jābūt drošiem par mediķu un citu cilvēku veselību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai valdība varētu lemt par pieejamības atvieglošanu ar Covid-19 nesaistītiem veselības aprūpes pakalpojumiem, pieejai tiem ir jābūt drošai un jābūt pārliecībai, ka mediķi un citi cilvēki šajā procesā nesaslims ar lipīgo slimību, šodien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Politiķis uzsvēra, ka jautājumi par to, vai būtu iespējams mīkstināt kādus ārkārtējās situācijas nosacījumus, ir tikai plānošanas fāzē. Attiecībā konkrēti uz ārstniecības iestādēm Kariņš atzina, ka Covid-19 izplatības dēļ pārējās slimības nav atkāpušās un cilvēku veselības vajadzības nemainās salīdzinājumā ar laiku pirms epidēmijas.

Politiķis akcentēja, ka svarīgs priekšnosacījums ir, lai ārstniecības iestādes būtu labi un pareizi aprīkotas ar aizsarglīdzekļiem. Svarīgi, lai ārsti nesaslimst ar Covid-19, rūpējoties par pacientu, kurš pats nezina, ka ir saslimis ar šo slimību, uzsvēra valdības vadītājs.

Pašlaik jau ir plānots, ka aizsarglīdzekļus, pirmkārt, saņemtu mediķi, norādīja Kariņš. Ja šādā situācijā epidemiologi uzskatīs, ka, pieņemot pacientus citās jomās, mediķu risks saslimt ir mazs, tad premjers domā, ka citu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas atvieglošana valdībā varētu tikt atbalstīta.

Kariņš piebilda, ka attiecībā uz ārkārtējās situācijas pagarināšanu, rīt Ministru kabinetā paredzama detalizētāka diskusija.

Kā ziņots, iepriekš līdz 14.aprīlim noteikto ārkārtējo situāciju Covid-19 pandēmijas dēļ paredzēts pagarināt par gandrīz mēnesi jeb apmēram līdz maija vidum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu