LOK vēršas policijā par tenisa turnīra norisi Covid-19 epidēmijas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldons Vrubļevskis
Aldons Vrubļevskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir nosūtījusi iesniegumu Valsts policijai, lūdzot izvērtēt iespējamus likumpārkāpumus, ārkārtējās situācijas laikā Latvijā sarīkojot tenisa turnīru, pirmdien paziņoja LOK.

LOK vērš policijas uzmanību uz publiskajā telpā pirmdien izskanējušo informāciju par tenisa turnīra "Sky Tennis Exhibition Latvia" norisi Latvijā šajās dienās, kurā piedalās vairāki Latvijas tenisisti. Turklāt par turnīra rezultātiem ir iespējama likmju likšana ārvalstu sporta totalizatoros.

Kā LOK apliecinājis Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā LTS ir aizliegusi visu tenisa turnīru norisi Latvijā, attiecīgi šim turnīram nepieciešamās atļaujas neviens nav pieprasījis un tādas nav izsniegtas.

LOK atgādina, ka Latvijas valdība ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegusi visu sporta pasākumu rīkošanu telpās, kā arī aizliegtas ir nelegālās azartspēles un totalizatori. LOK uzsver, ka nosoda nesaskaņota tenisa turnīra organizēšanu Latvijā un nelegālu sporta totalizatora likmju pieņemšanu internetā.

LOK vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot izmeklēt šo lietu un saukt iespējamos pārkāpējus pie atbildības.

Kā liecina totalizatoru informācija, turnīrā piedalās Latvijas tenisisti Maksims Kazijevs, Daniels Petrovs-Dukāts, Artjoms Surkovs, Deivids Jukša, Arvis Bērziņš, Artūrs Kuļibaba, Miķelis Lībietis un Pēteris Vinogradovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu