Ugunsnelaimē Daugavpilī dzīvību zaudējis cilvēks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 28 ugunsgrēki un vienā no tiem gājis bojā cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

VUGD pārstāve Agrita Vītola aģentūru LETA informēja, ka vakar, 6. martā, plkst. 23.34 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodieties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanas no piedūmotā dzīvokļa bija evakuējies viens cilvēks. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Savukārt šorīt plkst. 4.53 tika saņemts izsaukums Rēzeknē, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega tvaiku nosūcējs un sadzīves mantas 4 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis, mēģinot apdzēst liesmas paša spēkiem, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat vakar plkst. 11.51 VUGD saņēma informāciju, ka Tukumā deg traktortehnika. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva angārā deg buldozers 3 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Kopumā Rīgā un citās pilsētās dzēstas pa deviņām ugunsnelaimēm, bet novados - 10 ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki piedalījušies arī astoņu meža ugunsgrēku dzēšanā, bet šogad kopumā - 53. Informāciju par dzēstajiem meža ugunsgrēkiem gan apkopo arī Valsts meža dienests.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši 19 glābšanas darbus un saņēmis 16 maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 2117 ugunsgrēki, no kuriem 661 bija kūlas degšanas gadījums, ugunsnelaimēs cietuši 82 cilvēki, izglābti 104, bet 31 gājis bojā, tajā skaitā viens nepilngadīgais, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu