Gājiens pēc cigaretēm cauri kalniem francūzim beidzas ar glābēju izsaukšanu un naudassodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pireneji.
Pireneji. Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē kāds francūzis sacēla pamatīgu trauksmi pēc tam, kad bija nolēmis ar kājām šķērsotu Pirenejus, lai Spānijā iegādātos lētākas cigaretes, vēsta laikraksts "The Guardian".

Vīrietis, kura vārds netiek atklāts, sākotnēji pameta savas mājas Perpiņānā, Francijas dienvidos, ar mērķi doties pār robežai uz La Honkveru. Tomēr robežšķērsošanas punktā policija viņam liedza iebraukšanu Spānijā.

Tad vīrietis nolēma šķērsot kalnus, kas atdala abas valstis. Tur vīrietis iekrita upītē, pēc tam arī kazenājos, vēlāk viņš apmaldījās un nolēma piezvanīt ārkārtas dienestiem.

Glābēju komanda helikopterā tika nosūtīta vīrietim palīgā. Viņš tika atrasts "pārguris, trīcošs, nosalis un apmaldījies", netālu no spāņu robežas ciemata, pastāstīja glābēji.

Savā "Facebook" lapā Austrumpireneju apgabala žandarmi pavēstīja, ka "neveiksmīgo" smēķētāju atrada īsi pēc zvana palīdzībai.

"Jaunais vīrietis ar auto atstāja Perpiņānu, bet pie Francijas un Spānijas robežas, cenšoties tikt uz La Honkveru, tika aizsūtīts atpakaļ. Tādēļ viņš nolēma doties pa ceļu, ko izmanto cilvēki pārgājienus, cerībā robežu šķērsot caur kalniem," atklāja likumsargi.

Pēc izglābšanas vīrietim piespriests 135 eiro sods par Francijā noteikto ierobežojošo pasākumu pārkāpšanu.

"Mēs kārtējo reizi atgādinām: Palieciet mājās!" rakstīja žandarmi.

Pirms Covid-19 izplatības dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, daudzi Francijas dienvidu iedzīvotāji regulāri devās uz kaimiņvalsti, lai pirktu cigaretes, alkoholu un degvielu, kas Spānijā ir lētāki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu