Tiešraides arhīvs ⟩ Valdība informē par pieņemtajiem lēmumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Prejmers Krišjānis Kariņš
Prejmers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Šodien, 7. aprīlī, Ministru kabinets attālinātā sēdē skatīja vairākus ar ārkārtējo situāciju saistītus noteikumu projektus. Pēc sēdes notiek preses konference, kurā informē par pieņemtajiem lēmumiem.

Video: Tiešraide no preses konferences 

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) vakar pēc koalīcijas partiju sanāksmes izteicās, ka Ministru kabinetā jau šodien paredzama detalizētāka diskusija par ārkārtējās situācijas pagarināšanu.

Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju paredzēts pagarinās par mēnesi. "Redzam, ka saslimstība ar katru dienu neiet strauji uz augšu, pat ir neliels kritums. Tas nozīmē, ka kolektīvi pieņemtie un ievērotie mēri darbojas. Tas gan diemžēl nenozīmē, ka viss ir pārvarēts. Vēl esam epidēmijas vētrā, un kādu laiku būs jāturpina strādāt, lai kopīgiem spēkiem pārvarētu epidēmiju," situāciju raksturoja premjers.

Valdības darba kārtība liecina, ka ministri izskatīs Veselības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos "Kārtība, kādā veicama personu obligātā medicīniskā un laboratoriskā pārbaude, obligātā un piespiedu izolēšana un ārstēšana infekcijas slimību gadījumos".

Tāpat tiks skatīti Ekonomikas ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par aizdevumiem sīko (mikro), mazo un vidējo saimnieciskās darbības veicēju un lauksaimniecības un mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai. Valdība arī lems par grozījumiem noteikumos par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu.

Valdības sēdes dienaskārtībā ietverti arī divi Finanšu ministrijas sagatavoti dokumenti, proti, rīkojuma projekts par par likumā "Par valsts budžetu 2020.gadam" noteikto valsts budžeta aizdevumu kopējo palielinājumu. Tāpat tiks satīti grozījumi noteikumos "Kārtība, kādā piemēro pievienotās vērtības nodokļa 0 procentu likmi preču piegādēm un pakalpojumiem, kas sniegti diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām, starptautiskajām organizācijām, Eiropas Savienības institūcijām un Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO), un kārtība, kādā atmaksā akcīzes nodokli par Latvijas Republikā iegādātajām akcīzes precēm".

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu