Policija Kurzemē no nelegālās aprites izņēmusi teju 100 000 cigarešu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas marta beigās un aprīļa sākumā no nelegālās aprites izņēma 90 800 nelegālas cigaretes, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Viņa stāstīja, ka marta beigās likumsargi Talsu novadā aizturēja kādu vīrieti, kurš aizturēšanas laikā pārvadāja 70 000 cigaretes jeb 3500 cigarešu paciņas bez Latvijas akcīzes markām. Kriminālprocesā tika konfiscētas cigaretes, izņemts transportlīdzeklis, mobilais telefons un skaidra nauda - vairāki simti eiro. 

Vīrietis ir ventspilnieks un jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par administratīvo pārkāpumu. Pašlaik vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, piebilda Šeršņova.

Savukārt aprīļa sākumā Valsts policijas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu kāda vīrieša īpašumos Liepājā, un izņēma 20 800 cigaretes jeb 1040 cigarešu paciņas, piecus litrus spirta un vairāk nekā desmit dažādu kalibru kaujas patronas. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Abos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana, sacīja policijas pārstāve. 

Šeršņova norādīja, ka VP informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti VP informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67 075 444, kas ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī, un vēl viena iespēja ir mājaslapā "www.vp.gov.lv" atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstīt precīzu adresi, kurā pēc iedzīvotāju informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu