"Kaimiņš draudēja sievai par sekām, ja izietu no mājām." Ar Covid-19 inficējies Kanādas ārsts dalās ar stāstu par apkārtējo cilvēku attieksmi (1)

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ārsts Džozefs Finklers par to, ka inficējies ar Covid-19, uzzināja pavisam nesen. Viņš dzīvo vienā no Kanādas lielākajām pilsētām - Vankūverā. Kā jau katru pavasari, daktera dārza zied ķirši, taču šogad viss ir mazliet citādāk - Finkleram ir zudusi spēja tos saost, raksta portāls "National Post".

Ārsts jau vairākas dienas bija izjutis pamatīgu nogurumu. Viņam pašam tas nešķita nekas īpatnējs, jo slimnīcā ikdienā ir daudz darba. Finklers bija nostrādājis maiņu Svētā Pāvila slimnīcā Vankūveras centrā. Medicīnas iestādes darbiniekam bija parādījies klepus, taču šo Covid-19 simptomu ārsts neuztvēra tik nopietni, aizbildinoties ar to, ka klepo viņš jau mēnešiem ilgi.

"Nu, un? Kļuva nedaudz sliktāk. Tas jau nav nekas tāds. Biju pārliecināts, ka vienkārši esmu saaukstējies," sacījis Finklers.

Kad bija pagājušas jau pāris dienas, Finklers atcerējās, ka neatliekamajā medicīniskajā telpā nebija jutis smaržu. "Parasti tā smaržo pēc rūpnieciskā tīrītāja vai arī pēc cilvēku izkārnījumiem."

Ārsts nospriedis, ka labāk dosies mājās, apgulsies gultā, atpūtīsies, iedzers tēju un nākamajā dienā viss būs kārtībā.

Atnākot mājās pēc darba, Finklera veselība strauji pasliktinājusies - viņam sācies drudzis. Nakts vidū ārsts pamodies un nolēmis doties ārā, lai paelpotu svaigu gaisu. "Es nodomāju, ka, izejot ārā, man paliks labāk, taču apjautu, ka nespēju neko saost."

Marta izskaņā Finklers saņēma pozitīvu Covid-19 testu. Kopš tā brīža viņš ir bijis pašizolācijā ar savu ģimeni.

Daktera Finklera stāsts pierāda to, ka ar koronavīrusa izraisīto izraisīto slimību Covid-19 var saslimt jebkurš. Pašlaik ārsta veselība ir uzlabojusies un jau drīzumā viņam vajadzētu atgriezties darbā.

Saslimšana

"Tas ir biedējoši, jo man nebija tik slikti, kā vajadzētu būt. Jā, es jutu, ka esmu vājš, taču man nevajadzēja doties uz slimnīcu. Es nekad negribētu būt pacients slimnīcā. Man riebjas tādas lietas," sacīja ārsts.

"Godīgi sakot, es nevaru pateikt, kad un kur inficējos ar Covid-19. Pieļauju, ka tas varēja notikt vienu vai divas dienas pirms manas pēdējās maiņas. Pieļauju, ka vīruss mani par savu upuri izvēlējās, jo man ir hroniskas problēmas ar klepošanu," atzinis Finklers.

Dakteris atklāj, ka uzvedies diezgan bravūrīgi saistībā ar Covid-19 situāciju pasaulē. "Man šķita, ka nevaru inficēties ar Covid-19. Nedomāju, ka inficējos no kāda pacienta. Varbūt inficējos ar Covid-19, jo vīruss atradās uz kādas virsmas. Es to varēju saķert pilnīgi jebkurā publiskā vietā."

"Es nevēlējos doties uz slimnīcu. Jutu, ka esmu inficējies ar Covid-19, taču nevēlējos inficēt citus veselības aprūpes darbiniekus, ar kuriem kopā strādāju," atzinis Finklers.

Ārsts atzinis, ka slimnīcā, kurā viņš strādā, daudzi mediķi darbojas bez speciāliem aizsargtērpiem.

"Kad ierados Covid-19 analīžu veikšanas punktā, sajūta bija kā armijā. Visapkārt bija policija un apsardze. Viņi bļāva uz mani un prasīja, kas es esmu un ko man vajag. Tad viņi iebāza degunā kaut kādu lietu un paņēma analīzes," stāstījis Finklers.

"Biju izrēķinājis, ka par analīžu rezultātiem man paziņos nākamās dienas pēcpusdienā.

Kad pienāca laiks, sāku nervozēt, jo neviens nezvanīja. Vakarā man piezvanīja un pateica, ka esmu saslimis ar Covid-19," atklājis ārsts.

Brīdi, kad Finklers uzzinājis analīžu rezultātus, viņš sācis domāt par visiem cilvēkiem, ar kuriem bija kontaktējies. "Kolēģi, draugi, bijušie skolasbiedri un ģimene. Visi šie cilvēki ar mani sazinājās un vēlēja ātru atveseļošanos."

"Tikmēr kāds kaimiņš manai sievai draudēja par sekām, ja dotos ārā no mājām. Sieva bija ļoti norūpējusies," stāstījis Finklers.

Ārsts atzina, ka ar sievu nolēmis atjaunot testamentus. Finklers sacījis, ka "visu šo procesu bija iespējams izdarīt tiešsaistē, taču tādā gadījumā nepieciešams galvotājs". 

"Runājām ar kaimiņiem, ka atstāsim to uz lieveņa, taču neviens neatsaucās. Visi kaimiņi bija nobijušies un necēla telefona klausuli," neizpratni pauda Finklers.

"Tas, ko esmu sapratis - mana saslimšana nav tipiskais Covid-19 inficēšanās gadījums. Nedrīkst rīkoties bez piesardzības un domāt, ka tevi tas nevar skart," norādīja ārsts.

Mediķis uzskata, ka cilvēki visā pasaulē ir sākuši ieklausīties tajā, ko saka katras valsts līderi.

"Valdības katru dienu nemitīgi strādā ar šo visu, lai uzlabotu situāciju. Tas, ko esmu sapratis - Covid-19 pandēmija vienlaikus parāda, cik cilvēki var būt ļauni un cik apbrīnojami jauki."

Finklers norāda, ka, ja viņš tiešām justos ļoti slikti, tad dotos uz slimnīcu. "Man riebjas būt pacientam. Es negribēju apgrūtināt savus kolēģus. Es nevēlējos šo slimību izplatīt slimnīcā. Tiesa, tagad mana pašsajūta jau ir uzlabojusies un domāju, ka drīzumā atgriezīšos darbā."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu