Oskara stāsts ⟩ Trīs nedēļas četrās sienās. No Covid-19 izveseļojies Rēzeknes slimnīcas pacients (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes slimnīca
Rēzeknes slimnīca Foto: LETA/Estere Lubgāne

Oskars Cukmačs ir fitnesa treneris, kurš ar Covid-19 inficējās Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā. Pēc trim pavadītām nedēļām ārstēšanās procesā Oskaram ir izdevies atveseļoties pilnībā. Savā stāstā Oskars dalījās ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Panorāma".

Oskars dzimtenē atgriezās marta vidū no Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas. Ierodoties dzimtenē, Oskars pēc paša izvēles nolēma veikt Covid-19 analīzes, kuras uzrādīja pozitīvu rezultātu.

Pēc tam viņš trīs nedēļas ārstējas Rēzeknes slimnīcā. Puisis no Rīgas ar vilcienu bija devies uz Rēzekni, bet pēc tam no Rēzeknes ar mikroautobusu devās uz laukiem.

"Šorīt mani ap plkst. 11 izrakstīja no slimnīcas. Vakar un aizvakar taisīja divus tests un abi bija negatīvi," iesāka Oskars.

Puisis stāsta, ka kopš pirmās testa dienas ir pagājušas jau 23 dienas. Slimnīcā Oskars esot bijis aptuveni 18 dienas.

"Ārstēšana notika ar karstajiem dzērieniem, nekādas tabletes nedzēru. Principā es varēju arī ārstēties mājās, taču drošības nolūkos izvēlējos palikt slimnīcā," stāsta Oskars.

Puisis atminas, ka visā saslimšanas laikā viņam neesot bijis slikti nevienā brīdī. "Kopš nonācu slimnīcā, ar katru dienu veselības stāvoklis uzlabojās. Beigās arī izveseļojos. Es teiktu, ka tas viss notika dabiskā veidā."

"Galvenā pazīme bija grūtāka elpošana. Plaušās bija smaguma sajūta un krūtis šķita, ka kāds dur. Šīs sajūtas bija izteiktas aptuveni visu pirmo nedēļu. Ar laiku šī sajūta pārgāja. Temperatūra turējās aptuveni divas nedēļas, bet jau pēdējās piecas dienas tās vispār nebija," stāsta Oskars.

Ārsti esot teikuši, ka ja trīs dienas pēc kārtas puisim nebūšot paaugstināta temperatūra, tad tikšot veikti atkārtotie testi.

Oskars atzīst, ka ar Covid-19, visticamāk, inficējies Londonā. Tāpat puisis atklāj, ka neesot saņēmis ziņas par to, vai būtu inficējis kādu citu. "Ar tēvu biju tuvā kontaktā aptuveni trīs dienas. Tagad viņš 14 dienas ir nosēdējis pašizolācijā un ir pilnīgi vesels."

"Visgrūtāk bija tas, ka nevarēju iziet nekur ārā. Principā sēdēju četrās sienās trīs nedēļas. Visi baidījās no manis, tāpēc bija speciālos aizsargtērpos. Viss tika piesardzīgi darīts," par dzīvi slimnīcā stāsta Oskars.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka ar Covid-19 Latvijā inficējušies 548 cilvēki. Tikmēr mirušas trīs personas, kuras inficējušās ar Covid-19. Tāpat no koronavīrusa izveseļojušās 16 personas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu