"Es ceru, ka mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19." Viņķele par koronavīrusa izplatības ierobežošanu Latvijā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Zane Bitere/LETA

Lai arī situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā stabilizējas un samazinās jaunatklāto inficēto skaits, sabiedrība tuvākajā laikā nedrīkst aizmirst par valdības ieviestajiem drošības pasākumiem, otrdien, 7. aprīlis, pēc valdības sēdes sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Es ceru, ka mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā," izteicās politiķe, pēc kuras vārdiem, priekšā ir Lieldienu brīvdienas, kas kārdinās jauniešus doties ārā, bet, neskatoties uz to, ministre mudina jaunos cilvēkus ievērot noteiktos drošības pasākumus.

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele, "šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā".

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".

Lai gan uz citu valstu fona ierobežojumi tika ieviesti agrīnāk, tie joprojām nav tik drastiski kā citās valstīs, skaidroja Viņķele.

Jau ziņots, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs ir atzīmējis, ka pagājušajā nedēļā novērots saslimušo skaita samazinājums. SPKC informācija liecina, ka aizvadītajā nedēļā tika konstatēti 187 jauni saslimšanas gadījumi, kamēr nedēļu iepriekš - 217. Arī šīs nedēļas pirmajās dienās vērojama samazināšanās tendence.

"Neskatoties uz to, ka testēšana tika palielināta, novērojams samazinājums pozitīvo testu īpatsvarā no 3% līdz 2,7%," klāstīja Perevoščikovs.

"Šie dati kopumā liecina, ka notikusi epidemioloģiskās situācijas stabilizēšanās," pauda epidemiologs, norādot, ka tas arī ir skaidrojams ar ieviestajiem sociālās distancēšanās pasākumiem, kā arī citiem profilaktiskiem pasākumiem. 

Kā vēstīts, pēdējā diennaktī konstatēti tikai seši jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, kas ir mazākais vienā dienā reģistrēto jauno pacientu skaits kopš marta vidus. Tomēr līdz šim kopumā infekcija apstiprināta 548 personām.

Patlaban 41 pacients stacionēts, tai skaitā 38 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu