Urīnā mērcētas naudas zīmes un vudū rituāli - Maika Taisona izmisīgie mēģinājumi saīsināt cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados boksa leģenda Maiks Taisons tika notiesāts par izvarošanu. Pats cīkstonis to neatzīst vēl šobaltdien, bet toreiz viņš izmisīgi mēģināja atrast veidus, kā samazināt cietumsoda termiņu. Dzelzs Maiks izmēģināja pat dažādus "maģiskus" rituālus.

Savā grāmatā "Neapšaubāmā patiesība" ("Undisputed Truth") viņš skaidroja, ka toreiz bija samierinājies ar faktu, ka aiz restēm būs jāpasēž. Tiesa, tobrīd 25 gadus vecajam bokserim draudēja pat 60 gadus ilgs cietumsods, kas būtībā nozīmētu atlikušo dzīvi ieslodzījumā.

Loģiski, ka šāda iespējamā likteņa priekšā jebkurš cilvēks meklētu risinājumus, kā no tā izbēgt, protams, izņēmums nebija arī Dzelzs Maiks, kurš nesmādēja pat "maģiskus" rituālus.

"Mans draugs Kelvins no Čikāgas pastāstīja par kaut kādu sievieti, kas varētu pieburt man mazāku cietumsodu," stāstīja Dzelzs Maiks.

Tiesa, rituāls, kas Taisonam bija jāīsteno, izklausījās ļoti apšaubāms: "Tev jāpiečurā burciņa, tad tajā ieliec piecas simts dolāru banknotes. Pēc tam šī burciņa jānovieto zem savas gultas un jāatstāj tur trīs dienas. Pēc tam šīs banknotes jāaiznes šai večiņai, un viņa aizlūgs par tevi."

Pat Taisons, kurš tobrīd nebūt nebija no finansiāli atbildīgākajiem cilvēkiem uz zemes, saprata, ka šāda "burvestība" ir vistīrākā krāpšana: "Ragana šīs naudaszīmes izvilks no burciņas, izžāvēs un dosies iepirkties. Vaicāju savam draugam: "Ja tev kāds dotu naudu, vai tev nebūtu vienalga, ka tā ir apčurāta?""

"Man nenoliedzami bija slikta reputācija saistībā ar finansiāliem lēmumiem, bet tas bija par daudz pat man," piebilda Taisons.

Pēcāk citi boksera draugi apsolījuši viņu iepazīstināt ar vudū priesteri, bet arī šajā reizē Dzelzs Maiks nešaubījās, ka viņu, visticamāk, apkrāps.

"Viņi mani iepazīstināja ar čali, kurš uz tikšanos ieradās uzvalkā. Viņš neizskatījās pat pēc priestera pakaļdarinājuma. Šim kretīnam bija jānāk no purva. Zināju, ka viņam nekā nav - "priesteris" pat nebija sagatavojis īpašu ceremoniju," atcerējās Dzelzs Maiks.

Tā vietā "priesteris" uz papīra uzrakstījis norādījumus, kuri Taisonam jāievēro - jāmazgājas ar īpašu eļļu, jālūdzas un jādzer speciāls ūdens. Arī šo "maģisko rituālu" Taisons neīstenoja: "Es tobrīd dzēru "Henesiju". Negrasījos atšķaidīt savu dzērienu ar kaut kādu ūdeni." 

Visbeidzot Taisons vērsās pie Santerijas priestera: "Kādā naktī devāmies uz tiesas namu ar balodi un olu. Mirklī, kad putns tika palaists brīvībā un biju nometis zemē olu, es kliedzu: "Mēs esam brīvi!" Dažas dienas vēlāk, uzvilku savu pelēko uzvalku un devos uz tiesu."

Taisons papildus burvju un raganu konsultācijām bija notērējis jau vairākus miljonus par advokāta Vinsa Fullera pakalpojumiem. Bokserim galu galā nācās doties uz cietumu, bet termiņš bija 10 reižu mazāks nekā maksimālais iespējamais - seši gadi, no kuriem Taisons ieslodzījumā pavadīja vien trīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu