Aprīļa beigās Spānijā plānots lēnām atgriezties pie normāla dzīves ritējuma (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karavīri Valensijas ielās.
Karavīri Valensijas ielās. Foto: AFP / Scanpix

Spānijā, kas no 15. marta dzīvo stingra karantīnas režīma apstākļos, mēneša beigās lēnām sāksies atgriešanās pie normāla dzīves ritējuma, pavēstīja valdība.

Pēc 26. aprīļa, kad beigsies valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa termiņš, sāksies dažu sociālās distancēšanās pasākumu atcelšana, pavēstīja finanšu ministre un valdības pārstāve sakariem ar presi Marija Hesusa Montero.

Pēc šī datuma pilsoņi pakāpeniski "atgūs savu normālo dzīvi", telekanālam "Antena 3" sacīja ministre, norādot, ka valdība sniegs "skaidras instrukcijas", kā uzvesties sabiedriskās vietās.

Spānijas iedzīvotāji šobrīd var pamest mājas, lai dotos uz veikaliem iegādāties pirmās nepieciešamības preces, bet citu iemeslu dēļ pamatā mājas pamest ir aizliegts. Nav atļauts doties pastaigās vai ārpus mājas nodoties sporta aktivitātēm.

Stingrajiem ierobežojumiem ir rezultāti, jo pēdējo dienu laikā jaunu inficēšanās gadījumu skaits ir stabilizējies.

Trešdien, 8. martā, tika paziņots, ka aizvadīto 24 stundu laikā no dzīves aizgājuši 754 cilvēki, kas bija inficējušies ar Covid-19 vīrusu, apstiprināti arī vairāk nekā 600 jauni inficēšanās gadījumi.

Jaunu inficēšanās gadījumu skaits trešdien pieaudzis par 4%, pavēstīja Veselības ministrija. Arī otrdien tika ziņots par šādu pašu pieaugumu.

Krīzes sākumā jaunu inficēšanās gadījumu skaits pieauga par 20% dienā.

Kopumā Spānijā apstiprināti teju 146 700 gadījumi, kad notikusi inficēšanās ar Covid-19 vīrusu, pasaules valstu vidū Spānijai ierindojoties otrajā vietā aiz ASV.

Spānijā reģistrēti vairāk nekā 14 500 nāves gadījumi, kas ir saistīti ar koronavīrusu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu