Vīrietis par savas mātes nāvi no Covid-19 vēlas iesūdzēt tiesā Lukašenko (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Foto: Reuters / Scanpix

Kamēr visā pasaulē aizvien stingrāk tiek ieviesti dažādi sociālās distancēšanās mēri un noteikumi, Baltkrievijā joprojām nav ieviesti piesardzības pasākumi. Kāds vīrietis, kura radiniece zaudējusi dzīvību Covid-19 dēļ, par vainīgu uzskata Baltkrievijas prezidentu un ir gatavs viņu iesūdzēt tiesā, vēsta portāls "Naviny".

68 gadus vecā Lidija Matvejeva no Polockas pilsētas Baltkrievijā devusies aizaulē 2. aprīlī. Viņa bijusi slima ar Covid-19. Viņas dēls Aleksandrs dzīvo Francijā, tādēļ nav spējis ierasties uz mātes bērēm - kamēr Baltkrievijā aktīvi turpinās sociālā dzīve, pārējā Eiropā ir ieviesti stingri pārvietošanās ierobežojumi.

Vīrietis uzskata, ka Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko vajadzētu stāties tiesas priekšā par to, ka viņš nav valstī izsludinājis ārkārtas stāvokli un, pēc vīrieša domām, nav darījis pietiekami, lai pasargātu savu valsti.

"Valsts mediķiem pat nenodrošina individuālās aizsardzības līdzekļus. Mana māte gulēja palātā bez nekādiem drošības pasākumiem ar vēl vairākām sievietēm," atklājis Aleksandrs. Vīrietis gan vēl nav atklājis, kādā tiesu instancē gatavojas vērsties.

Baltkrievijas veselības ministrija ziņo, ka pašlaik valstī ir atklāti 1066 Covid-19 gadījumi, no slimības dzīvību zaudējuši 13 cilvēki. 33 pacienti atrodas pie mākslīgās elpināšanas aparatūras un 77 cilvēki ir izveseļojušies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu