Medijs: Rīgas "Dinamo" var nākties izlaist jauno KHL sezonu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Pazīstamais portāls "Championat" ir apkopojis septiņas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, kam dažādu apstākļu dēļ, iespējams, nāksies izlaist nākamo sezonu.

Portāla žurnālists un raksta autors Ļevs Lukins "riska grupā" bez Rīgas "Dinamo" iekļāva arī Helsinku "Jokerit", Nursultanas "Baris", HK "Sochi", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Habarovskas "Amur" un Čerepovecas "Severstal".

Galvenie iemesli, kāpēc šīs komandas varētu izlaist gaidāmo sezonu, ir finansiālās probēlmas un neskaidrība par ceļošanas iespējamību koronavīrusa dēļ. Kamēr pirmais apstāklis attiecas vairāk tieši uz Krievijas klubiem, otrais apdraud citu valstu klubus, tai skaitā Rīgas "Dinamo".

"Rīgas "Dinamo" budžets ir viens no mazākajiem visā KHL, bet tas ir pietiekami stabils. Kluba galvenais partneris ir "Gazprom". No krīzes, protams, neizbēgs arī pat gāzes gigants, bet tomēr maz ticams, ka tas pārstās pildīt sporta klubu sponsora pienākumus. Šķiet, ka krīzes laikā vieglāk sokas tieši "Gazprom klubiņa biedriem" (sporta klubi, kurus sponsore "Gazprom) un rīdzinieki nav izņēmums. Tomēr nedrīkst aizmirst par kluba bāzes vietu, kas nav Krievijā," rakstīja žurnālists, ieskicējot, ka tieši ceļošana starp valstīm varētu sarežģīt Rīgas kluba dalību galvenajās sezonā.

"Ja rudenī robežas vēl nebūs atvērtas, tad Rīgas "Dinamo" vienkārši nebūs iespējas spēlēt KHL, līdz situācija būs uzlabojusies. Neaizmirsīsim arī to, ka pirmām kārtām arī Latvijas valdība koncentrēsies tieši uz koronavīrusa krīzes risināšanu pašu valstī," noslēgumā rakstīja Lukins.

Arī Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs sarunā ar aģentūru TASS atklāja, ka kluba budžets būs aizvadītās sezonas līmenī. Savukārt sastāva komplektēšana šobrīd ir iepauzēta, bet galvenā trenera un ģenerālmenedžera meklējumi turpinās. Sarunā ar portālu "Tvnet" Savickis atzina, ka komandas galvenā trenera amatam esot kandidāti no veselām piecām valstīm.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" 62 spēlēs izcīnīja vien 41 punktu, kas rīdziniekiem deva pirmspēdējo vietu Rietumu konferencē un arī visā līgā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu