Covid-19 ⟩ Pagājušajā diennaktī uzsākts rekordliels administratīvo pārkāpumu lietvedību skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija.
Policija. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija trešdien, 9. aprīlī, par ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu sākusi 36 administratīvā pārkāpuma lietvedības, kas ir viens no lielākajiem diennakts laikā sākto lietvedību rādītājiem kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Policija aizvadītajā diennaktī veikusi 1437 pārbaudes par ārkārtējās situācijas ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, informēja policijā.

Līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijusi saistīta ar pulcēšanās ierobežojumu un pašizolācijas prasību neievērošanu.

Tāpat kā līdz šim pārkāpumi pārsvarā konstatēti Rīgas reģionā.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu