Pēdējos trīs gados audzis velosipēdu zādzību skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Pēdējos trīs gados pakāpeniski audzis velosipēdu zādzību skaits, portālu "Apollo" informēja Valsts policija.

Pēdējos gados Latvijā piedzīvotas salīdzinoši siltas ziemas. Tādēļ kā vienu no pārvietošanās iespējām iedzīvotāji arvien biežāk izmanto braukšanu ar velosipēdiem, kas savukārt veicinājis zagļu aktivitāti un velosipēdu zādzību skaita pieaugumu. Ņemot vērā minēto, pēdējos trīs gados ir pakāpeniski audzis velosipēdu zādzību skaits.

Šogad trīs mēnešos policija ir reģistrējusi 234 velosipēdu zādzības, pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos - 159. Savukārt 2018.gadā tajā pašā laika posmā reģistrētas 154 velozādzības.

Policijas pieredze liecina, ka ik gadu visbiežāk velosipēdi tiek nozagti no iekštelpām.

Ņemot vērā minēto, policija aicina izmantot tikai kvalitatīvus un drošus saslēgus, piemēram, U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas, grūti uzlaužamas un kuras ir sarežģīti pārkniebt vai pārzāģēt.

Šādu saslēgu izmantošana apgrūtina velozagļa darbu, tādējādi ļaujot pamanīt zādzības mēģinājumu apkārtējiem iedzīvotājiem un ziņot par to policijai, uzsver likumsargi.

Tāpat, atstājot savu velosipēdu velonovietnēs, ir jāpārliecinās par velonovietnes statīva drošību un to, vai pie tā ir iespējams pieslēgt riteni ar rāmi.

Savukārt pērkot jaunu velosipēdu, policija iesaka to reģistrēt Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kas var būtiski atvieglot policijas darbu, lai atdotu velosipēdu tā likumīgajam īpašniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu