Tiešraides arhīvs ⟩ Valdība informē par pieņemtajiem lēmumiem Covid-19 sakarā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Ceturtdien, 9. aprīlī, plkst. 12 notiks attālināta Ministru kabineta ārkārtas sēde, pēc kuras notiks preses konference par pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz Covid-19 izplatību, informē Valsts kanceleja. 

Preses konferencē piedalās ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Tiešraide: Preses konference pēc Ministru kabineta sēdes

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

Tikmēr Viņķele otrdienas preses konferencē pauda cerību, ka "mums izdosies līdz Jāņiem tikt galā ar Covid-19, un Lieldienu šūpošanos mēs ar lielu prieku varēsim īstenot vēlāk vasarā".

"Lūdzu neļaujamies pavasara eiforijai un strikti izpildām epidemioloģiskos nosacījumus - distancēšanos, higiēnu, divu metru distances ievērošanu un publisku pasākumu neapmeklēšanu," aicināja Viņķele. "Šī ir tā reize, kad pieticīga latviešu piesardzība - "nevajag vēl sapriecāties" - tiešām ir vietā."

Pēc Viņķeles paustā, patlaban noteiktie drošības pasākumi netiks mīkstināti. "Pieņemam to kā realitāti, ka līdz 12.maijam turpinām pašreizējos ierobežojumus," pauda ministre, norādot, ka "šobrīd nav arī nepieciešamības tos pastiprināt".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu