Pēc trūkumu novēršanas apstiprināti vēl četri kandidāti uz vietām LFF valdē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko
Vadims Ļašenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja ir apstiprinājusi vēl četras kandidatūras uz amatiem LFF valdē, jo kandidāti viņiem atvēlētajā laikā novērsuši trūkumus pieteikumos, informēja LFF.

Saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskata šim mērķim izveidotā institūcija - LFF Vēlēšanu komiteja, kas ieviesta līdz ar pērn apstiprināto LFF statūtu jauno redakciju un kuras sastāvs ir LFF biedru apstiprināts.

LFF Vēlēšanu komiteja, konstatējot trūkumu novēršanu, par atbilstošiem LFF statūtu prasībām atzinusi arī LFF prezidenta amatam Vadima Ļašenko, viceprezidenta amatam - Olafa Pulka un Sergeja Kovaļova kandidatūras, bet valdes locekļa amatam - Naura Mackeviča kandidatūru.

LFF Vēlēšanu komiteja par neatbilstošu tika atzinusi iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) pieteikumu uz federācijas prezidenta amatu. Lēmums attiecībā uz Ģirģenu nav mainīts.

Kā savā mājaslapā skaidroja federācija, lai izpildītu LFF statūtu noteikumus, kandidātam, piesakot kandidatūru uz kādu no valdes amatiem, jāiesniedz dokumenti, kuri apliecina, ka vismaz 10% biedru jeb vismaz 14 biedri ir atbalstījuši kandidāta virzīšanu uz attiecīgo valdes amatu. Pēc atbalsta dokumentu izpētes par derīgiem atzīti 13 atbalsta pieteikumi, līdz ar to Ģirģenam neesot bijis nepieciešamais atbalsts izvirzīšanai uz attiecīgo amatu.

Vēlēšanu komiteja par atbilstošiem LFF statūtu prasībām iepriekš bija atzinusi valdes locekļa kandidātu Anda Rozīša, Emīla Latkovska un Viktorijas Mihaļčukas pieteikumus. Vēl septiņu personu pieteikumus LFF Vēlēšanu komiteja atzina par neatbilstošiem LFF statūtiem. Šos lēmumus ir iespējams pārsūdzēt LFF statūtos noteiktajā kārtībā, vēršoties LFF Apelāciju komisijā.

Sākotnēji 24.aprīlī plānotais LFF kongress, kurā paredzētas LFF valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli un ar attiecīgu LFF valdes 3.aprīļa lēmumu pārcelts uz pašlaik nenoteiktu laiku. LFF vērtēs kongresa organizēšanas iespējas atkarībā no tālākās valstī noteiktās ārkārtējās situācijas attīstības gaitas.

Vēlēšanās tiks ievēlēts LFF prezidents, divi viceprezidenti un seši valdes locekļi.

Ļašenko bija starp kandidātiem arī pirms diviem gadiem notikušajās LFF prezidenta vēlēšanās, kur saņēma 48 balsis, bet ar 56 balsīm pie amata tika Kaspars Gorkšs. Viņš bija iniciators pērn februāri sasauktajam ārkārtas kongresam, kurā LFF biedri nobalsoja pret Gorkša atstādināšanu no amata, taču situācija mainījās oktobrī notikušajā ārkārtas kongresā, kurā Gorkšs tomēr tika gāzts no LFF prezidenta krēsla.

Līdz ar to, līdz LFF kongresam organizācija strādā bez prezidenta, bet paraksta tiesības ir LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu