Skujiņš: Ceru, ka nākamgad būšu tikpat labā formā kā šosezon

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Agnis Melderis (Latvijas Riteņbraukšanas federācija)

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Toms Skujiņš, kurš pārstāv ASV vienību "Trek-Segafredo", uzsver, ka sezona pēc tās atsākšanās būs interesanta, daudzām sacensībām notiekot citā laikā, nekā pierasts, un saspringta, jo būs jāpaspēj iedzīt zaudētais, sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) federācijas "Facebook" vietnē ceturtdien teica Skujiņš.

Sportists kopā ar komandu šobrīd atrodas Spānijā.

Pirmdienas komandas sapulcē braucējiem tika pateikts, ka sacensības labākajā gadījumā atsāksies jūnija otrajā pusē.

"Līdz tam vēl ir pietiekami daudz laika, lai paņemtu pāris brīvas dienas. Ja sacensības atsāksies, tās noritēs pilnā sparā, un nebūs brīvu nedēļu līdz varbūt par novembrim," spriež Latvijas šā brīža labākais riteņbraucējs.

Ir atceltas un pārceltas daudzas sacensības, un Skujiņš bilst, ka tādas sacīkstes kā "Milāna - Sanremo, Flandrijas tūre vai Parīze - Rubē ne pavasarī var būt interesanti." Tādas pieredzes nevienam nav.

Gatavošanās īpaši neatšķīrās no citiem gadiem, pirmās sacensības šoreiz bija vēlu - februāra otrajā pusē. "Diemžēl pāris dienas pēc tam saslimu, un šobrīd tās man ir vienīgās trīs sacensību dienas šogad, lai arī mēs jau esam aprīlī," min riteņbraucējs.

Viņam sanāca patrenēties kopā ar visu lielo tūru uzvarētāju itāli Vinčenco Nibali. Latvietis, skatoties uz viņu, redz, kas vajadzīgs un kā jāstrādā, lai uzvarētu lielajās tūrēs. "Es, protams, kopvērtējumā lielajās tūrēs neuzvarēšu, bet paņemt sev no viņa varu daudz," saka Skujiņš, atzīmējot arī komandasbiedra komunikācijas vēlmi.

Sezonas sākums "Trek-Segafredo" komandai padevās labs. Latvijas čempions izsaka cerību, ka tā tas turpināsies arī tad, kad atjaunosies sacensības.

Otro sezonu komandā aizvada Emīls Liepiņš, un Skujiņš no visiem dzird, "ka Emīls Liepiņš ir vērtīgs braucējs, dara, ko liek, un mēdz arī pārsteigt".

Uz nākamo gadu pārceltas olimpiskās spēles, kas Skujiņaprāt, ir loģiski. "Ir liela nauda iztērēta, taču olimpiskajā gaisotnē aizvadīt sacensības šogad nez vai varētu. Ceru, ka nākamgad būšu tikpat labā formā kā šosezon," cer riteņbraucējs, kurš jau uzkrājis labu lielo sacensību pieredzi un uzskata, ka arī ar divām Latvijas vietām olimpiskajās sacensībās grupas braucienā var cīnīties par augstām vietām. 

Runājot par Latviju, riteņbraucējs skāra vairākas tēmas, kurās gribētos uzlabojumus, - spējai naudu novirzīt pareizajā virzienā, dārgai apdrošināšanai, stipendijām Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) izpildījumā, no kā netiek maksāti nodokļi sportista nākotnei, arodbiedrību kūtrībai un citām tēmām.

Sportists, kurš sarunā piedalījās pēc otrā no diviem dienas treniņiem, atzīmēja, ka šobrīd ar latviešiem riteņbraukšanā arvien vairāk rēķinās, bet Latvijas riteņbraukšanā ir viļņi, un, cerams, ka vilnis neies uz leju.

Riteņbraucējs minēja arī, ka trešdien Katalonijā pirmoreiz no slimnīcām iznāca vairāk cilvēku, kuri bija inficējušies ar koronavīrusu Covid-19, nekā tika atklātu jauni inficēšanās gadījumi.

Tomēr viņš lieki neriskē un plāno pārtikas iegādi tā, lai ar vienu reizi varētu sapirkties nedēļai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu