Lieldienu brīvdienās Lietuvas policisti iedzīvotājiem izdalīs 120 000 sejas masku (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maska. Ilustratīvs foto.
Sejas maska. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvā policisti Lieldienu brīvdienās izdalīs cilvēkiem 120 000 sejas aizsargmasku, ceturtdien, 9. martā, paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

"Viena laba ziņa cilvēkiem - sestdien, svētdien un pirmdien (..) patrulējošie policisti izdalīs 120 000 sejas masku cilvēkiem, kuri kaut kur pārvietosies. Lai gan tas nav īpaši daudz, tomēr tā būs taustāma praktiska palīdzība tiem, kuriem šos aizsarglīdzekļus iegādāties ir sarežģīti," viņš norādījis preses konferencē.

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Lietuvas valdība trešdien nolēma, ka līdzšinējais ieteikums sabiedriskās vietās nēsāt aizsargmaskas, respiratorus vai citus aizsarglīdzekļus, kas aizsedz degunu un muti, no piektdienas kļūs par obligātu prasību. No piektdienas plkst. 20 līdz pirmdienai plkst. 20 Lietuvā ar zināmiem izņēmumiem arī aizliegta iebraukšana visās valsts pilsētās, un šā aizlieguma ievērošanu uzraudzīs policija.

Veselības ministrs norādījis, ka prasība par masku nēsāšanu jāuztver elastīgi - seja nav obligāti jāaizsedz ar medicīniskajām maskām, šim nolūkam var izmantot arī šallīti vai lakatiņu.

Viņš pieļāvis, ka tad, ja karantīnas noteikumi Lieldienu laikā tiks ievēroti, nākotnē tie var tikt atvieglināti, bet sīkāku informāciju apsolījis sniegt tikai pēc svētkiem.

Verīga arī piebildis, ka no šā brīža ģimenes ārsti tiks aktīvāk aicināti nosūtīt uz atkārtotām pārbaudēm cilvēkus, kuriem kopš vīrusa diagnosticēšanas pagājušas 14 dienas un kuriem vairs nav slimības simptomu. Pēc viņa teiktā, pašlaik Lietuvā tādu cilvēku, kuriem kopš vīrusa atklāšanas pagājušas vismaz divas nedēļas, ir vairāk nekā 270.

"Tad varēsim dalīties statistikā, kura, manuprāt, nesīs lielākas cerības un palīdzēs uzticēties mūs veselības aprūpes sistēmai," piebildis ministrs.

Kā ziņots, Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 955, saistībā ar Covid-19 miruši 16 cilvēki, bet par izveseļojušamies līdz šim atzīti astoņi cilvēki.

Karantīna Lietuvā ir spēkā kopš 16. marta, un trešdien valdība nolēma to pagarināt vēl par divām nedēļām - līdz 27. aprīlim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu