RUSADA precizē, ka par dopinga lietošanu sodīta Krievijas vieglatlēte Stepanova, nevis daiļslidotāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RUSADA
RUSADA Foto: EPA/Scanpix

Pretēji iepriekš ziņotajam par neatļauto vielu lietošanu Krievijas Vieglatlētikas federācija ir anulējusi visus rezultātus kopš 2018.gada novembra vieglatlētei Aleksandrai Stepanovai, nevis daiļslidotājai ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, trešdien ziņoja Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA).

Trešdien ziņu aģentūra DPA kļūdaini vēstīja, ka par dopinga lietošanu anulēti visi daiļslidotājas Aleksandras Stepanovas rezultāti kopš 2018.gada 15.novembra, kaut gan Krievijas Vieglatlētikas federācija sodu piemērojusi mazpazīstamai vieglatlētei ar tādu pašu vārdu un uzvārdu.

Kā ziņoja "Sport-Express", sprintere Stepanova uz četriem gadiem diskvalificēta 2019.gada 6.maijā par aizliegtas vielas oksandrolona klātbūtni organismā. Šā gada aprīlī viņa sodīta arī par sadarbību ar diskvalificēto treneri Vladimiru Kazarinu, ziņo interneta portāls "sports.ru".

25 gadus vecajai vieglatlētei Stepanovai labākais rezultāts 400 metru skriešanā ir 2018.gada vasarā sacensībās Kazaņā sasniegtās 56,65 sekundes.

Daiļslidotāja Stepanova, kurai apritējuši 24 gadi, janvārī Austrijas pilsētā Grācā kopā ar partneri Ivanu Bukinu Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

Pie bronzas medaļas Eiropas meistarsacīkstēs viņa tikusi arī 2015. un 2018.gadā, bet pērn Stepanova ieguva sudrabu.

Savukārt tāllēcējam Dmitrijam Bobkovam par neatļauto vielu lietošanu piešķirta divu gadu diskvalifikācija, sākot ar 2020.gada 3.martu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu