Video Metropolīts ar citiem garīdzniekiem no helikoptera svēta Covid-19 skarto Igauniju (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdien, 9. aprīlī, Tallinas un visas Igaunijas metropolīts Jevgēņijs kopā ar Narvas bīskapu un citiem garīdzniekiem veica gaisa reliģisko misi virs Igaunijas ar lūgšanu atbrīvoties no koronavīrusa infekcijas, vēsta portāls "Postimees".

Metropolīts kopā ar pārējiem garīdzniekiem virs Igaunijas noturēja lūgšanas, lai jaunais koronavīruss Covid-19 atkāptos no valsts.

Igaunijā ar Covid-19 saslimušas 1258 un mirušas 24 inficētas personas. Vēl 139 cilvēkiem ārstēšanās notiek slimnīcā, bet deviņi no viņiem atrodas smagā stāvoklī un ārstējas intensīvās terapijas nodaļā.

Tikmēr 72 pacientiem ir izdevies izārstēties no Covid-19.

Metropolīts Jevgēņijs jeb Valērijs Rešetņikovs iepriekš kalpojis Maskavā. Tad viņš esot apmeklējis Krievijas anektēto Krimu un atradies padomē, kas nodrošina Krievijas prezidenta sadarbību ar reliģiskajām organizācijām.

Vēlāk, esot Igaunijas baznīcas vadībā, viņš piedalījies arī kampaņā pret Ukrainas pareizticīgo baznīcu, kas atšķēlās no Maskavas patriarhāta. Tas minēts arī Igaunijas Ārējās izlūkošanas dienesta ziņojumā, 2019. gada nogalē skaidrojis LTV raidījums "de facto".

(Video krievu valodā)

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu