Covid-19 ⟩ Dienvidkorejā atveseļojušos pacientu analīzes atkal uzrādoties pozitīvas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: KIM KYUNG-HOON / REUTERS

Dienvidkorejas amatpersonas piektdien, 10. aprīlī, ziņoja, ka 91 pacients, kurš it kā ir izveseļojies no Covid-19, analīzēs atkal uzrādījis pozitīvu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Korejas Slimību kontroles un profilakses centru (KCDC) direktors Dongs Juns-Kjongs pastāstīja, ka vīruss, iespējams, ir "atkārtoti aktivizējies", nevis pacienti ir atkārtoti inficējušies.

Dienvidkorejas veselības aizsardzības ierēdņi sacīja, ka joprojām nav skaidrs, kas ir aiz šīs jaunās tendences, un joprojām notiek epidemioloģiskā izmeklēšana.

Cilvēku izredzes atkārtoti inficēties ar vīrusu rada bažas starptautiskā līmenī, jo daudzas valstis cer, ka inficētajām populācijām izveidosies imunitāte, lai novērstu pandēmijas atjaunošanos.

Ziņots, ka gandrīz 7000 dienvidkorejiešu ir atguvušies no koronavīrusa.

"Skaits tikai palielināsies, 91 ir tikai sākums tagad," saka Korejas Universitātes slimnīcas infekciju slimību profesore Kima Vojo.

Citi eksperti norāda, ka pie vainas varētu būt arī kļūdaini testa rezultāti, vai vīrusa paliekas joprojām var atrasties pacientu organismos, taču tām nevajadzētu būt infekciozām vai bīstamām nēsātājam vai apkārtējo veselībām.

"Ir dažādas interpretācijas un daudz variantu," sacīja Universitātes slimnīcas profesors Jungs Kuksts. "Valdībai ir jānāk klajā ar atbildēm par katru no šiem variantiem."

Dienvidkoreja piektdien ziņoja par 27 jauniem saslimšanas gadījumiem, un tas bija zemākais diennaktī saslimušo skaits. Mirušo skaits Dienvidkorejā šobrīd ir audzis līdz 211.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu