"Viņa nepaspēja izsaukt ātro palīdzību." Igaunijā ar Covid-19 mirušās ārstes bērni dalās stāstā par mātes cīņu ar vīrusu (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Klepus un drudzis bija vienīgie simptomi, kas izrādīja Covid-19 klātesamību organismā. Pirms trim nedēļām Kuresāres slimnīcā strādājošajai ārstei Ulvi Mulinai Covid-19 tests izrādījās pozitīvs un viņai tika noteikta pašizolācija, vēsta portāls "Postimees".

Jaunais un viltīgais vīruss tika atklāts vairākiem Kuresāres slimnīcas pacientiem. 53 gadus vecās Ulvi tuvinieki uzskata, ka sieviete ar Covid-19 bija inficējusies no kāda pacienta. Kad ārstei jau 10 dienas pēc kārtas bijusi paaugstināta temperatūra, bērni ieteica doties uz slimnīcu, jo satraucās, ka tas varētu būt plaušu krasonis.

"Es varu pati paelpot un klepošana jau kļūst vieglāka," aizbildinājās Mulina. Viņa norādījusi, ka hospitalizēti tiekot tie pacienti, kuriem esot grūtības ar elpošanu.

Vakaros temperatūra paaugstinājās, kas Mulinai neļāva izkāpt pat no gultas. Pa telefonu viņa nevēlējās runāt, jo visu laiku klepoja.

"Mēs domājām, ka pēc iespējas ātrāk jābrauc uz slimnīcu, lai uztaisītu rentgenu. Viņa nevēlējās saukt ātro palīdzību, sakot, ka tas neesot taksometrs," stāsta Mulinas 33 gadus vecā meita Keitlīna Mjana. Mātei esot bijis bail inficēt citus mediķus.

"Viņa bija kļuvusi tik vāja no slimības," norādījusi Mjana.

Dēls Randars pie durvīm bija sanesis malku, bet Keitlīna ar jaunāko māsu rūpējās par to, lai mātei būtu ēdiens, taču Ulvi negribējās neko ēst.

Pirms nedēļas iedotās antibiotikas nelīdzēja veselības stāvokļa uzlabošanai. Pēc tam ģimenes ārsts izrakstīja jaunas zāles, taču arī tās nelīdzēja.

Kādā dienā Ulvi piezvanījusi paziņa un sieviete žēlojusies par savu veselības stāvokli. Patiesībā situācija bijusi krietni sliktāka nekā stāstījusi Ulvi.

Mulinas veselība strauji pasliktinājās un viņa tika nogādāta slimnīcā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti centās reanimēt Mulinu, taču nesekmīgi. Kuresāres slimnīcas mediķiem nācās konstatēt sava kolēģes nāvi. Nāves cēlonis bijis elpas trūkums.

Vecākā meita Keitlīna atminējās, ka vien dažas stundas pirms nāves māte esot gatavojusies cept zivi. "Es zināju, ka, ja viņa tiešām būtu jutusies slikti, tad viņa sauktu palīgā. Noslēdzošā fāze notika pārāk strauji, ka viņa nepaspēja pasaukt palīdzību."

"Koronavīruss ir pārāk nenovērtēts. Covid-19 dēļ es zaudēju savu dārgāko cilvēku," atzina Ulvi 20 gadus vecā meita Merilina Himiste.

"Es vienmēr apbrīnoju to, ka mamma spēja priecāties par katru sīkumu. Viņai bija jātiek galā gan ar darbu, gan ar saviem četriem bērniem. Neskatoties pat uz to, viņa vienmēr bija dzīvespriecīga un jautra," atmiņās kavējās Keitlīna.

Pēdējos divus gadus Ulvi strādāja Kuresāres slimnīcā slimnieku aprūpes nodaļā. Kolēģi viņu raksturoja kā cilvēku ar plašu sirdi. Ulvi bijusi laipna un vienmēr darījusi visu, ko varējusi, lai palīdzētu cilvēkiem.

Šis sēru laiks ir ārkārtīgi bēdīgs, jo tuviniekiem un ģimenei nav iespējas atvadīties no Ulvi.

"Bēres nav atļauts rīkot. Mēs esam liela ģimene un cenšamies turēties kopā," sacīja mirušās ārstes vecākā meita Keitlīna.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu