Strēlnieks atklājis, vai cer uz Eirolīgas sezonas atsākšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: euroleague.net

Ņemot vērā koronavīrusa straujo izplatību pasaulē, grūti saskatīt veidus, kas ļautu pabeigt sezonu pēc iepriekšējā plāna, sarunā ar raidījumu "Basketstudija 2+1" teica Latvijas izlases un Maskavas CSKA basketbolists Jānis Strēlnieks.

"Jau divas nedēļas esmu atpakaļ Latvijā, bet šo laiku pavadīju pašizolācijā, tāpēc neko daudz neesmu pasācis," raidījumam, kas ierakstīts Lielajā piektdienā, skaidroja Strēlnieks. "Sezonas laikā ir daudz izbraucienu, tāpēc cenšos šo laiku veltīt ģimenei."

"Ārā drīkstu iziet, tāpēc cenšos paskriet. Mājās ir arī daži svaru stieņi un hanteles, tāpēc pilnīgā bezdarbībā neesmu. Cik vien tas iespējams mājas apstākļos, tik arī trenējos."

Strēlnieks arī ieskicēja situācijas gaitu, kad koronavīruss pieņēmās spēkā ar katru nākamo dienu.

"Būtībā trenējāmies līdz pat pēdējam brīdim. Vēlāk citviet sāka slēgt robežas un pieņēma stingrākus mērus, tāpēc arī leģionāri sāka sarosīties un prasīt, kā rīkoties," pauda Strēlnieks. "Kamēr ir šis gaidīšanas laiks, klubs nāca pretim, ļaujot ar pēdējiem reisiem visiem doties mājup."

"Pats Latvijā atgriezos ar automašīnu, kas skaitās drošākais variants. Dažas dienas vēlāk tika slēgtas arī sauszemes robežas. Paspēju atgriezties pēdējā brīdī."

Latvijas izlases saspēles vadītājs pauda, ka komanda, sākoties pandēmijai, vēl labu laiku aizvadīja pilnvērtīgus treniņus, jo bija gatava turpināt sezonu.

"Mēs dažreiz trenējāmies pat divreiz dienā - "svari" un "basītis". Viss notika kā sezonas laikā... Bija diezgan grūti noturēt motivāciju, jo nesaproti, kam īsti trenējies," sarežģīto situāciju aprakstīja talsenieks.

"Lai arī treniņi vairs nebija tik gari, galvenais treneris bija priecīgs, ka spēlētāji pret darbu izturējās kā profesionāļi."

Covid-19 vīrusa izplatības dēļ sports ir apstājies visā pasaulē. Iepriekš ULEB Eirolīgas vadība pauda iespēju, ka atlikušās sezonas spēles varētu aizvadīt vienā vietā. Pagaidām tiek prognozēts, ka pirmie mači šajā sezonā varētu notikt maija beigās.

"Dažas dienas atpakaļ bija komandas konferences zvans, kurā saņēmām norādījums, ka iespēju robežās visiem ir jāturpina uzturēt sportiskā forma," stāstīja Strēlnieks. "Skaidrs, ka gadījumā, ja atsāksies Eirolīgas sezona, spēlētāju sportiskā forma būs dažāda. Grūti arī ir spriest, cik baudāms būs šis basketbols."

"Neesmu pārliecināts, ka divas nedēļas būtu pienācīgs laika periods, lai sagatavotos sezonas atsākšanai. Mans uzskats - neredzu veidu, kā šī sezona varētu turpināties. Taču Eirolīga pagaidām neko nav atcēlusi, tāpēc turpinām "vingrot" mājās."

Strēlnieks norādīja, ka Eirolīgas plāns aizvadīt mačus vienā pilsētā izklausās ļoti sarežģīts, jo dažādās Eiropas valstīs ir noteikti atšķirīgi ierobežojumi, tāpat arī tik liela cilvēku pulcēšanās vienuviet šķiet neizprotama.

Gadījumā, ja Eirolīgas sezona tomēr atsāksies, jau tagad zināms, ka izslēgšanas spēlēs iekļuvušas Strēlnieka pārstāvētā CSKA, kā arī Rolanda Šmita "Barcelona". Uzreiz aiz "play-off" zonas ir arī Daira Bertāna un Jāņa Timmas Maskavas apgabala "Himki".

Strēlnieks šosezon 21 Eirolīgas spēlē vidēji laukumā pavadīja 16 minūtes, kuru laikā guva 7,2 punktus un atdeva divas piespēles un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Vienotās līgas čempionātā basketbolists 13 mačos laukumā caurmērā pabija 20 minūtes, to laikā izceļoties ar 7,8 punktiem un 2,2 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu