Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Hello Kitty" lieta. Mēnesi ilga spīdzināšana un viena no baisākajām slepkavībām Honkongas vēsturē (5)

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

1999. gadā 14 gadus veca meitene vērsās Honkongas policijā. Viņa stāstīja likumsargiem, ka pēdējo nedēļu laikā viņu vajājis kādas sievietes rēgs. Sieviete esot bijusi apsieta ar elektrības vadiem un spīdzināta līdz nāvei. Policija meitenes ziņojumam neticēja un neieklausījās, uzskatot, ka tie ir "tipiski pusaudžu meli", vēsta portāls "The Washington Post".

Policistus ieinteresēja stāsts brīdī, kad meitene atklāja, ka piedalījusies sievietes slepkavībā. Sekojot līdzi meitenei uz notikuma vietu, policisti konstatēja, ka viņas "fantāzijas patiesībā bija realitāte". Dzīvoklī viņi atrada liela izmēra "Hello Kitty" lelli, kurai iekšā atradās sievietes galva.

Šai izmeklēšanas lietai tika dots nosaukums "Hello Kitty slepkava". Visā Honkongā šī lieta tiek uzskatīta par vienu no visbriesmīgākajiem noziegumiem valsts kriminālajā pagātnē, vēsta portāls "ABC News".

Noslepkavoto sievieti sauca Fana Mana-jī un viņas dzīve jau pirms brutālās slepkavības bija briesmīga. 

Jau agrā bērnībā ģimene viņu pameta un Mana-jī nonāca meiteņu bāreņu namā. Pusaugu gados viņa kļuva par narkotiku atkarīgo. Tāpat Mana-jī sāka nodarboties ar prostitūciju, lai iegūtu naudu narkotikām. 23 gadu vecumā viņa kļuva par striptīzdejotāju naktsklubā, lai gan joprojām cīnījās ar narkotiku atkarību.

1997. gada sākumā Mana-jī iepazinās ar 34 gadus veco Čanu Manu-loku. Abi iepazinās naktsklubā un ātri vien saprata, ka viņiem ir daudz kas kopīgs. Viņa bija narkomāne un prostitūta, bet viņš - suteners un narkotiku tirgotājs.

Vēlāk tajā pašā gadā Mana-jī bija tik izmisusi, ka nozaga Mana-loku maku, lai iegūtu naudu narkotikām. Viņa neapzinājās, ka Mans-loks ir pēdējais cilvēks, kuru viņai vajadzētu apzagt.

Līdz ko suteners ieraudzīja, ka maks un nauda ir pazuduši, viņš nekavējoties nolīga divus rokaspuišus (27 gadus vecais Leungs Šings-čo un 21 gadu vecais Leungs Vai-luns), lai viņi nolaupītu Manu-jī. Viņš vēlējās sievieti piespiest nodarboties ar prostitūciju, lai viņa sagādātu naudu, kuru bija notērējusi narkotikās. Tiesa, drīz vien plāns aprāvās.

Drīz vien Mans-loku saprata, ka ar piespiedu prostitūciju sods būs pārāk maigs. Viņš nolēma sievieti spīdzināt. Viņa tika sasieta un sutenera rokaspuiši viņu piekāva. Mēneša garumā viņi dedzināja sievietes ādu, izvaroja viņu un piespieda ēst cilvēku izkārnījumus.

Lai gan Manas-jī spīdzināšana šķiet šausminoša, vēl baisāka ziņa ir par 14 gadus veco meiteni, kura pati par piedalīšanos slepkavībā ziņoja policijai. Viņa bija atbildīga ne tikai par spīdzināšanu, bet arī pati par savu rīcību. Meitene bija sutenera prostitūta.

Meitene bija redzējusi, kā viens no rokaspuišiem Manai-jī 50 reizes iespēra pa galvu. Pēcāk arī pati meitene iesaistījās sievietes spārdīšanā, uzskatot, ka darot to prieka pēc.

Pēc mēnesi ilgas spīdzināšanas meitene kādā dienā atklāja, ka Mana-jī ir mirusi. Mans-loku un viņa rokaspuiši bija pārliecināti, ka sieviete mirusi no narkotiku pārdozēšanas, lai gan eksperti lielākoties uzskata, ka viņa tika nāvējoši piekauta.

Konstatējuši, ka sieviete ir mirusi, sutenera un narkotiku tirgotāja rokaspuiši pārnesa Manas-jī ķermeni uz vannu, kur to sazāģēja gabalos. Lai izvairītos no trūdoša ķermeņa smakas, viņi atsevišķas ķermeņa daļas uzcepa.

Viņi pārējās sievietes ķermeņa daļas uzvārīja, bet pēc tam iznīcināja ar sadzīves ķīmijas līdzekļiem. Sievietes galvu viņi nolēma saglabāt. Pēc galvas novārīšanas, viņi to iebāza milzīgā "Hello Kitty" mīkstajā lellē. Tāpat viņi saglabāja viņas zobus un iekšējos orgānus.

Apmaiņā pret drošību 14 gadus vecā meitene liecināja pret Manu-loku un viņa rokaspuišiem. Lai atbrīvotos no Manas-jī rēga vajāšanas, viņa sīki un smalki aprakstīja visas spīdzināšanas ainas. Stāsts izvērtās tik šaušalīgs, ka tiesnesim bija grūti iedomāties, ka tā bijusi patiesība.

Dzīvoklis, kurā Mana-jī tika spīdzināta, bijis pārpildīts ar "Hello Kitty" atribūtiku - dvieļi, palagi, aizkari, sudraba trauki un vēl citas lietas. Turklāt miteklī tika atrastas atsevišķas sievietes ķermeņa daļas.

Tiesa, Manas-jī ķermenis bija tik ļoti sadalīts, ka policija nespēja veikt ekspertīzi. Nebija šaubu, ka sieviete piedzīvojusi brutālu vardarbību, taču neesot bijis iespējams noteikti, vai viņa mirusi no spīdzināšanas vai narkotiku pārdozēšanas.

Visi trīs vīrieši tika notiesāti par slepkavību bez iepriekšēja nolūka, taču zvērinātie uzskatīja, ka tieši viņu darbības izraisīja Manas-jī nāvi. Viņiem tika piespriests mūža ieslodzījums ar iespēju pēc 20 gadiem tikt atbrīvotiem.

Ir pagājuši 20 gadi, kad slepkavas varētu tikt atbrīvoti no tiem piespriestajiem mūža ieslodzījumiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu