Lielbritānijas premjers atveseļošanās procesā panācis "ļoti labu progresu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Ar Covid-19 sasirgušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons atveseļošanās ceļā slimnīcā divas dienas pēc intensīvās aprūpes nodaļas pamešanas panācis "ļoti labu progresu", sestdien, 11. aprīlī, pavēstīja amatpersonas.

55 gadus vecais līderis tika hospitlizēts svētdien saistībā ar bažām, ka viņam pēc desmit izolācijā pavadītām dienām nebija pārgājis klepus un saglabājās augsta temperatūra. Stāvoklim pasliktinoties, nākamajā dienā viņš tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā.

Ceturtdienas vakarā premjers tika pārvests no intensīvās aprūpes nodaļas uz Londonas Svētā Tomasa slimnīcas parastās aprūpes nodaļu, un viņš "pateicībā" darbiniekiem pamājis, sacīja viņa pārstāvis sakariem ar presi.

Piektdien atpūtas periodu starplaikos viņš jau varēja doties īsās pastaigās, norādīja Dauningstrīta, apliecinot, ka premjers ir "ļoti labā "garastāvoklī".

"Premjerministrs turpina veikt ļoti labu progresu," īsā paziņojumā apliecināja Dauningstrītas pārstāve sakariem ar presi.

Kaut arī Džonsona veselības stāvoklis uzlabojas, pagaidām nav skaidrs, kad viņš varētu tikt izrakstīts no slimnīcas un atgriezties pie darba.

Premjera pārstāvis sakariem ar presi piektdien uzsvēra, ka atveseļošanās šobrīd ir "sākuma posmā" un ka premjers rīkosies vienīgi "pēc viņa medicīniskās komandas ieteikuma".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu