Olimpiskais čempions mājas apstākļos veic triatlonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jans Frodeno.
Jans Frodeno. Foto: AFP / Scanpix

Olimpiskais čempions triatlonā Jans Frodeno no Vācijas sestdien savās mājās aizvadījis pilnvērtīgas triatlona "sacensības", bet iegūtos līdzekļus no atbalstītājiem viņš ziedojis labdarībai.

2008.gada olimpiskais čempions triatlonā sestdien visas disciplīnas pieveica ar laiku astoņas stundas 33 minūtes un 39 sekundes.

Sportists 3,8 kilometrus garo peldējumu veica savas mājas baseinā, kas aprīkots ar pretstraumes sistēmu. 180 kilometru distanci, kas ierasti tiek veikta uz velosipēda, sportists nominās uz velotrenažiera, bet maratons tika noskriets uz skrejceļa trenažiera.

"Tas noteikti bija citādi, bet ļoti aizraujoši," pēc finiša teica sportists. "Priecājos, ka spēju noorganizēt ko tamlīdzīgu. Pie tam arī izdevās savākt līdzekļus lielākam mērķim."

"Esam ieslēgti jau mēnesi... Situācija ir ļoti bēdīga, tāpēc trenējos mājās. Tomēr ik dienu redzu, cik pašaizliedzīgi cilvēki strādā slimnīcās, glābjot mūsu dzīvības. Šis ir tikai mazs žests, ko no sirds varu veikt."

Triatlonists ar savu rīcību kopumā ziedojumus saņēma 200 000 eiro, no kuriem daļa tiks ziedota "Laureus Sport for Good" projektam.

Vēl daļa no summas tiks ziedota Žironas apkaimes iedzīvotāju veselības likstu novēršanai.

Frodeno ir trīskārtējs pasaules čempions "Ironman" distancē un divreiz triumfējis "Half Ironman" meistarsacīkstēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu