Fremptons: Bokss vairs nebūs tik izšķērdīgs un "naudīgs"

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Visai boksa kopienai būs nepieciešami vairāki gadi, lai pilnībā atkoptos no Covid-19 vīrusa radītajiem zaudējumiem, sestdien pauda bijušais pasaules čempions Karls Fremptons.

Fremptons pauda pārliecību, ka pēc boksa atgriešanās uz sporta skatuves, cīņas sporta veids vairs nebūs tik izšķērdīgs un "naudīgs", kā tas bija redzams iepriekš. Tāpat Ziemeļīrijas bokseris pauda pārliecību, ka fani neskries uz boksa mačiem tiklīdz tiks atvērtas arēnas.

"Domāju, ka būs nepieciešams ilgs laiks, lai bokss atkoptos. Es runāju par mēnešiem vai pat gadiem, kas būs nepieciešami, lai bokss atgrieztos tur, kur bija," sarunā ar raidorganizācijas BBC radiostaciju "Radio Five Live" teica bokseris.

"Lielākie mani karjeras ienākumi bija no televīziju pārraidēm, taču ir vēl vairāki mazie "kantori", kuros vīri cīnās, bet viņu honorārs balstās uz līdzjutēju pleciem."

Tieši skatītāja pirktspējas faktors bijušajam pasaules čempionam raisa vislielākās bažas. "Cilvēki, visticamāk, būs piesardzīgi ar pulcēšanos vienkopus. Tāpat vairāki no tiem ir zaudējuši darbu, kas nozīmē, ka biļetes netiks pirktas, bet bokserim līdz ar to nav atalgojuma," skaidroja Fremptons. "Domāju, ka pēc kāda laika šis viss ļoti labi būs redzams."

Fremptons piekrita Taisona Fjūrija aģenta Boba Eruma teiktajam, ka pēc ārkārtas stāvokļa beigām biļešu cenas būtu jāpazemina, lai iedrošinātu fanus atgriezties boksa cīņās.

"Priecājos, ka promouteris ieminējās par ko tādu. Lielbritānijā biļešu cenas, salīdzinot ar ASV, ir augstu kosmosā," pauda bokseris. "Par šo kādam noteikti ir jāapdomājas."

"Ja uzreiz pēc ārkārtas stāvokļa atsākas cīņas, kā lai cilvēks nopērk sev biļeti?"

Jūnija vidū Fremptonam bija paredzēta cīņa par Pasaules boksa organizācijas (WBO) vieglā svara jostu kategorijā līdz 57 kilogramiem. Viņa pretinieks būs amerikānis Džamels Herings, taču duelis pagaidām ir pārcelts uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu