Kenijā piedzimis zebrēzelis - zebras un ēzeļa hibrīds (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kāda Kenijas nacionālajā dabas parkā dzīvojoša zebra devusi dzīvību savdabīga izskata kumeļam, kuram ir svītras, bet gaišākas nekā mātei un tik tikko sedz tā ķermeni. Kad dzīvnieku aprūpētāji kumeļu apskatīja rūpīgāk, viņi atklāja, ka tā nav zebra, bet gan zebras un ēzeļa hibrīds jeb zebrēzelis, ziņo raidsabiedrība CNN.

Dabas parka darbinieki pastāstīja, ka, strādājot ar savvaļas dzīvniekiem, iemācās gaidīt negaidīto. 

"Pat visparastākais stāsts var atklāt negaidītas detaļas un galu galā mūs visus pārsteigt," viņi teica. 

Zebra, kurai nav vārda, dzīvoja Kenijas Austrumu nacionālā parkā, taču kādu dienu no tā aizklejoja un nonāca vietējo liellopu ganāmpulkā, kur viņa "sajutās kā mājās", liecina glābšanas grupas informācija.

Grupa, kas parasti rūpējas par ziloņu mazuļiem, degunradžiem un dažreiz arī zebrām, pārveda zebru uz citu nacionālo parku Kenijā, kur nu viņa dzīvo ar savu mazuli - zebrēzeli. 

Tā kā zebru grūtniecība ilgst 12 mēnešus, komandai uzreiz bija skaidrs, ka tieši savas prombūtnes laikā dzīvnieks bija iepazinies ar mīlīgu ēzeli. 

"Zebrēzelis apvieno sava tēva izturīgo ķermeni un mātes svītrainās kājas, tādējādi radot pārsteidzošu būtni. Dzīvnieks dzīvos pilnvērtīgu dzīvi, taču pēc brieduma sasniegšanas, vairoties nebūs iespējams," sacīja Šeldrikas savvaļas dzīvnieku fonds.

Zebra un viņas mazulis izbauda jauno dzīvi, viņi ir pabaroti, padzirdīti un netiek traucēti. Pagaidām dzīvnieki turpinās dzīvot dabas parkā. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu