Bahs: SOK nevienā brīdī nevēlējās atcelt Olimpiādi

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs noraidījis runas, ka viņa vadītā organizācija bijusi pasīva, pieņemot lēmumu par Olimpiādes pārcelšanu uz nākamo gadu.

Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Bahs sarunā ar Vācijas laikrakstu "Welt am Sonntag" pauda sapratni par to, kā pēc cilvēki varētu tā runāt.

"Cilvēki, kuri pieņem šāda līmeņa lēmumus, nevar balstīties uz iekšējo sajūtu. Tobrīd izšķīrās visas olimpiskās kustības liktenis," pauda Bahs.

SOK prezidents arī pauda, ka īstermiņā derētu ideja par spēļu atcelšanu, taču kopējā telefonkonferences zvanā, šo ideju noraidīja sportistu pārstāvji.

"Lai kliedētu visas konspirāciju teoriju runas... SOK nevienā brīdī nevēlējās atcelt Olimpiādi. Vienmēr uzstājām par to pārcelšanu," skaidroja Bahs. "Tomēr, lai pārceltu olimpiskās spēles, mums bija nepieciešama piekrišana no organizatoru komitejas, kas tādējādi strādās vēl gadu ilgāk. Tāpat bija jāpārliecinās, ka Japānas valdība ir gatava sniegt savu atbalstu."

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un olimpisko spēļu organizatori pagājušajā nedēļā atlika no 24.jūlija līdz 9.augustam Tokijā paredzētās spēles. Tā ir pirmā šāda veida kavēšanās moderno spēļu 124 gadus ilgajā vēsturē.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu