Bijušais futbolists Kloze, iespējams, kļūs par "Bayern" galvenā trenera asistentu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pasaules kausa ieguvējs Miroslavs Kloze tuvākajā laikā, iespējams, papildinās Minhenes "Bayern" vienības treneru korpusu, kļūstot par galvenā trenera Hansi Flika asistentu.

Fliks ar Klozi iepriekš sastrādājies 2014.gadā, kad Kloze vēl bija futbolists, bet viņa iespējamais kolēģis pildīja trenera asistenta lomu Vācijas izlasē. Vācijas izlase togad triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

55 gadus vecais Fliks iepriekš ar "Bayern" parakstīja līgumu līdz 2023.gadam. Fliks jau paudis vēlmi sastrādāties ar Klozi, taču gala lēmums jāpieņem bijušajam futbolistam, kurš patlaban audzina U-17 vecuma komandu.

"Miro [Miroslavu] pazīstu jau ļoti sen. Viņš man vienmēr licies lojāls un ar labām komunikācijas īpašībām apveltīts cilvēks. Domāju, ka viņš būtu pienesums mūsu treneru komandai," komplimentus Klozes virzienā veltīja Fliks. "Pēdējais vārds pieder viņam. Ir lietas, kuras es nespēju ietekmēt."

Fliks gan neslēpa, ka bez 41 gada vecā Klozes, viņam padomā ir arī vēl viens kandidāts.

Kloze "Bayern" jauniešu sistēmā par treneri strādā jau teju divus gadus, un viņam līgums ar klubu beidzas šajā vasarā.

Labus vārdus par Klozi izteica arī viņa ilggadējais izlases un kluba biedrs Tomas Millers. "Viņš vienmēr bijis mērķtiecīgs gan kā cilvēks, gan spēlētājs. Kloze ir gudrs... Viena no viņa labākajām prasmēm ir spēja lasīt spēli. Karjeras laikā viņš pieņēma gudrus lēmumus laukumā, izvēlēdamies pareizo pozīciju."

"Skaidrs, ka spēles izpratne palīdz trenera karjerā," teica Millers, kurš kopā ar Klozi no 2008. līdz 2011.gadam spēlēja kopā "Bayern", bet vēl četrus gadus abi plecu pie pleca cīnījās Vācijas izlasē.

Savukārt pats Kloze norādījis, ka šobrīd lielāko uzmanību veltīs zināšanu papildināšanai, jo jūnijā gaidāmas Vācijas Futbola federācijas (DFB) organizētās apmācības treneriem.

"Ikviens, kurš mani pazīst, zina, ka es vēlos iegūt iespējami labāko izglītību," apņēmības pilns bija Kloze, kurš pēc karjeras beigām uz brīdi pievienojās ar nacionālās izlases treneru štābam. "Sastrādājoties ar Joahimu Lēvu, ieguvu lielāku izpratni par taktiskajām darbībām, kā arī izbaudīju viņa redzējumu pret spēlētājiem."

Kloze izglītību izvēlējies tāpēc, ka iegūtais sertifikāts viņam oficiāli ļaus ieņemt amatu profesionālā klubā.

Bijušais futbolists ar 16 gūtiem vārtiem ir visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Pasaules kausa vēsturē. Tāpat viņš karjeras laikā uzvarējis Vācijas bundeslīgā, saņēmis valsts gada futbolistu godu, kā arī ieguvis daudzus citus individuālos apbalvojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu