Mūžībā devies LKS līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien, 11. aprīlī, miris Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis, liecina LKS paziņojums sociālajā vietnē "Facebook". 

LKS paziņojumā teikts, ka Petropavlovskis miris pēc smagas slimības, lai gan līdz pēdējām dienām piedalījies partijas darbībā. 

Petropavlovskis dzimis 1955. gada 3. martā Rīgā, 1973. gadā absolvēja Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu, bet 1979. gadā beidza Latvijas valsts mākslas akadēmijas dizaina nodaļu.

No 1981. līdz 1986. gadam Petropavlovskis bija "Alfas" dizaineris, no 1986. līdz 1989. gadam - uzņēmuma "Daiļrade" trafaretdrukas speciālists. Strādājis arī kā uzņēmuma "Auseklis" grafikas dizaineris, uzņēmuma "Latvijas strādnieks" grafikas dizaineris un izpilddirektors, reklāmas aģentūru "DiaR" un "Page" projektu menedžeris, starptautisko projektu konsultants.

2002. gadā Petropavlovskis tika izvirzīts par Rīgas domes pilnvarnieku Rīgas reģiona attīstības aģentūrā (RRAA), bet 2003. gadā iecelts par Privatizācijas aģentūras (PA) padomes locekli kā politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvis.

Petropavlovski 2004. gadā PCTVL minējusi kā apvienības kandidātu Rīgas mēra amatam. Par LKS līdzpriekšsēdētāju Petropavlovskis ievēlēts 2015. gadā, pēc tam vairākkārt šajā amatā pārvēlēts.

Kopš 2003. gada Petropavlovskis bija zināms kā krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists, bet 2004. gadā Ministru kabinets viņu svītrojis no Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemamo personu saraksta.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu