Pētīs 467. sērijas daudzdzīvokļu ēku stiprību un stabilitāti (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu nama logi.
Daudzdzīvokļu nama logi. Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi konkursu par pētījumu, kurā tiktu noskaidrota padomju laikā celto 467. sērijas daudzdzīvokļu ēku stiprību un stabilitāti, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Prognozētā līgumcena ir 80 000 eiro.

Plānots, ka iepirkuma uzvarētājs novērtēs padomju laikā būvēto 467a.sērijas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku nesošo konstrukciju un to mezglu tehnisko stāvokli, piedāvājot efektīvus tipveida risinājumus ēku konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes atjaunošanai.

Tāpat pētījuma veicējam būs jāsniedz priekšlikumi ēku ekspluatācijas normatīvā regulējuma pilnveidošanai, kā arī sagatavot informatīvu materiālu ēku nesošo konstrukciju padziļinātas tehniskās apsekošanas veikšanai.

Pētījuma autoram būs jāveic vismaz desmit šīs sērijas ēku, tostarp vismaz vienas ēkas bez pirmajā un otrajā stāvā izbūvētiem dzīvokļiem, bet ar balstiem pirmā un otrā stāva līmenī, konstrukciju padziļinātu tehniskā stāvokļa izpēti. 

Iepriekš pēc EM pasūtījuma veiktā pētījumā par 464.sērijas daudzdzīvokļu ēkām jeb tā dēvēto "lietuviešu projektu" tika secināts, ka šīs sērijas ēkas ir drošas turpmākai ekspluatācijai,

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu