KNAB piemērojis naudas sodus vairākiem Viesītes novada pašvaldības deputātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KNAB. Ilustratīvs attēls
KNAB. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par naudas balvu piešķiršanu piemērojis naudas sodus vairākiem Viesītes novada pašvaldības deputātiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Deputāti 2018. gada 22. novembrī nolēma sev piešķirt 100 eiro naudas balvu katram tautas priekšstāvim sakarā ar Latvijas neatkarības proklamēšanas 100.gadadienu un Viesītes pilsētas 90 gadadienu, liecina publiski pieejamais domes sēdes protokols.

Šādi deputāti nokļuvuši interešu konflikta situācijā un nav ievērojuši Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma, kā arī Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma normas, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Toreiz deputāti arī nolēma izmaksāt naudas balvu pašvaldībā pastāvīgi strādājošajiem darbiniekiem 15% apmērā no amatalgas. Izņēmums gan attiecās pedagogiem, kuri atalgojumu saņem no valsts mērķdotācijas, liecina sēdes protokols.

Deputāti sodīti ar 70 līdz 100 eiro naudas sodu. Bargāko sodu saņēma tie deputāti, kuri balsoja par naudas balvas piešķiršanu ne tikai sev, bet arī radiniekam.

Naudas sodi samaksāti šogad janvārī un februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu