SPKC publiskojis jaunākos datus par Covid-19 izplatību valstī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS

Pēdējā diennaktī Rīgā reģistrēts tikai viens jaunatklāts Covid-19 pacients, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) dati.

Saistībā ar Datu aizsardzības regulu precīzs ar Covid-19 sasirgušo skaits tiek atklāts vien teritorijās, kur ir vairāk nekā pieci Covid-19 pacienti. Šo teritoriju vidū ir Rīga, Jūrmala, Jelgava, Liepāja, Salaspils novads, Ķekavas novads, Mārupes novads, Ogres novads, Olaines novads, Babītes novads, Bauskas novads, Garkalnes novads, Ozolnieku novads, Daugavpils, Stopiņu novads, Siguldas novads un Jelgavas novads.

Izņemot Rīgu, visās pārējās minētajās pašvaldībās svētdien nav reģistrēti jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC apkopotā informācija liecina, ka Rīgā patlaban ir 357 Covid-19 pacienti.

Pēdējās diennakts laikā no Covid-19 skarto teritoriju saraksta izņemts Mazsalcas novads.

Tādējādi līdz šim Covid-19 kopumā konstatēts 62 pašvaldībās - Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Pēdējā diennaktī Covid-19 noteikts vienam 40 līdz 49 gadus vecam iedzīvotājam, kā rezultātā kopējais sasirgušo personu skaits šajā vecuma grupā sasniedzis 127. Inficēšanas arī atklāta kādam pacientam, kura vecums pārsniedz 70 gadus, tādējādi šo iedzīvotāju vidū zināms par kopumā 51 saslimušo.

Pārējo vecuma grupu vidū nav noteiktas nekādas izmaiņas.

Vēl aizvien visvairāk saslimušo konstatēts no 30 līdz 39 gadus veco iedzīvotāju vidū - kopumā zināms par 160 Covid-19 pacientiem šajā vecuma grupā. Tikmēr vecumā no 50 līdz 59 gadiem zināms par 103 inficētajiem, savukārt vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem - par 74 Covid-19 pacientiem.

Joprojām ar Covid-19 vismazāk slimo bērni, kā arī jaunieši vecumā līdz 19 gadiem - neviens saslimušais šajās abās grupā pēdējās diennakts laikā nav nācis klāt. Abās šajās grupās kopā līdz šim konstatēti 36 ar Covid-19 saslimušie - 14 vecumā līdz deviņiem gadiem un 22 vecumā no desmit līdz 19 gadiem.

Jau ziņots, Lieldienās Latvijā konstatēti četri jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, līdz ar to slimība līdz šim valstī reģistrēta 655 cilvēkiem. Aizvadītajā diennaktī veikti 562 testi, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 28 776 analīzes. 

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka patlaban 44 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 41 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Kā vēstīts, kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl diviem cilvēkiem, kuri miruši ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu