Vācijā lems par iespēju pakāpeniski atcelt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšas ielas Brēmenē.
Tukšas ielas Brēmenē. Foto: EPA/Scanpix

Vācija gatavojas iespējai pakāpeniski atcelt jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai noteiktos ierobežojumus, jo jaunu inficēšanās gadījumu skaits valstī samazinās un mirstība no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 ir krietni zemāka nekā kaimiņvalstīs.

Vācijas Leopolda Zinātņu akadēmija pirmdien, 13. aprīlī, ieteikusi pakāpeniski atvieglot ierobežojumus, ja jaunu inficēšanās gadījumu skaits stabilizēsies zemā līmenī un arī turpmāk tiks stingri ievēroti personīgās higiēnas noteikumi, lai nepieļautu vīrusa izplatīšanos.

Akadēmijas atzinumus ņems vērā kanclere Angela Merkele un 16 federālo zemju vadītāji, kam trešdien būs jālemj, vai pagarināt marta vidū noteiktos ierobežojumus, kas ir spēkā līdz svētdienai, 19. aprīlim.

Roberta Koha Sabiedrības veselības institūta dati liecina, ka pašlaik jaunu inficēšanās gadījumu skaits patiešām sarūk. Pirmdien atklāti 2537 gadījumi, bet kopumā valstī diagnosticēti 123 016 gadījumi. Slimība Vācijā prasījusi 2799 cilvēku dzīvības.

Nedēļas nogalē Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns jau pieminēja iespēju pakāpeniski atvieglot ierobežojumus, bet uzsvēra, ka par pilnīgu situācijas normalizēšanos nevarēs runāt vēl ilgi. Pēc viņa teiktā, vieglāk atsākt darbību būs tām nozarēm un uzņēmumiem, kas spēs pierādīt, ka var nodrošināt rūpīgu higiēnas prasību ievērošanu.

Tikmēr Leopolda akadēmija ieteikusi atsākt mācības vienā daļā skolu un atvērt veikalus un restorānus, stingri ievērojot sociālās distancēšanās prasības.

Akadēmijas vadītājs Džeralds Haugs uzsvēris, ka šādi soļi pieļaujami vienīgi ar noteikumu, ka sabiedriskajā transportā cilvēkiem obligāti jāvalkā sejas maskas, lai nepieļautu jaunu inficēšanās vilni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu