Islandes mežziņi piedāvā risinājumu tiem, kuriem sociālās distancēšanās laikā pietrūkst apskāvieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki apskaujas.
Cilvēki apskaujas. Foto: Pixabay

Laikā, kad sociālās distancēšanās dēļ izpaliek apskāvieni cilvēku starpā, Islandes Mežu dienests aicina iedzīvotājus apskaut kokus, vēsta "Iceland Review".

Mežziņi mežā valsts austrumos rūpīgi no takām tīra sniegu, lai vietējie varētu izbaudīt atpūtu dabā, nenonākot pārāk tuvu citiem, turklāt iespējams nonākt pavisam ciešā kontaktā ar meža "draugiem".

"Kad apskauj koku, sākumā sajūti to kāju pirkstos, tad kājās, krūtīs un tad galvā," pastāstīja mežzinis Tors Torfinsons. "Tā ir tik lieliska relaksācijas sajūta, un tad tu esi gatavs jaunai dienai un jauniem izaicinājumiem."

Laikā, kad cilvēkus mudina izvairīties no cieša kontakta un apskaušanās, lai samazinātu risku inficēties ar Covid-19, koki var sniegt mierinājumu, sacīja Tors. Viņš gan mudina ļaudis neapskaut visiem vien koku. Mežzinis iesaka doties dziļāk mežā, nevis apstāties pie pirmā koka, ko ierauga.

"Ir daudz koku. Tam nav jābūt lielam spēcīgam, tas var būt jebkāda izmēra."

Cilvēkiem vajadzētu nesteigties, lai gūtu visus labumus no koku apskaušanas. "Piecas minūtes ir ļoti labi, ja dienā vari veltīt piecas minūtes apskāvienam, tas noteikti ir pietiekami," sacīja Tors. "To var arī darīt daudzas reizes dienā, slikti nebūs. Bet vienreiz dienā noteikti nāks par labu, pat ja to darīsi tikai dažas dienas."

Mežziņi arī veikuši divu metru atzīmes, lai cilvēki mežā zinātu, cik tālu cits no cita atrodas.

"Cilvēkiem ir ieteikts uzturēties ārā šajā briesmīgajā laikā. Kādēļ gan neizbaudīt mežu un neapskaut koku, un nedabūt enerģiju no šīs vietas?" sacīja mežziņa palīdze Bergruna Anna Torsteinsdotira.

Tors arī iesaka, ka apskāvienu padarīt maksimāli efektīvu.

"Ir ļoti jauki aizvērt acis, kad apskauj koku. Es varu pielikt vaigu pie stumbra un just siltumu un straumes ieplūstam no kaka manī. To patiešām var just," sacīja mežzinis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu