Aprīlī līdz šim bez darba palikuši vismaz 5510 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki pie jūras.
Cilvēki pie jūras. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aprīlī bezdarbnieku skaits valstī pieaudzis par 5510, tādējādi patlaban šāds statuss kopumā piešķirts 67 037 iedzīvotājiem, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā statistika.

Aptuveni nedēļas laikā jeb kopš 6.aprīļa bezdarbnieku skaits ir pieaudzis par 2866.

Tikmēr kopš marta vidus saņemti paziņojumi par 4118 darbinieku kolektīvajām atlaišanām no kopumā 28 darba devējiem.

Par atlaišanām ziņojušas transporta un uzglabāšanas, administratīvo un apkalpojošo dienestu, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, atkritumu apsaimniekošanas un sanācijas, apstrādes rūpniecības un nekustamo īpašumu tirgus nozaru darba devēji.

Tāpat par kolektīvajām atlaišanām paziņojušas mākslas, izklaides un atpūtas nozares, kā arī profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu sniedzēji un mežsaimniecības nozares uzņēmumi. Par kolektīvo atlaišanu ziņojuši arī finanšu un apdrošināšanas, kā arī informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomas darba devēji.

Vienlaikus turpina sarukt NVA reģistrēto vakanču skaits. 6.aprīlī tika ziņots par 18 229 brīvām darbavietām, bet patlaban aģentūrā reģistrēto vakanču skaits sarucis līdz 17 941. Tomēr neskatoties uz sarukumu brīvo darbavietu kopskaitā, NVA joprojām tiek reģistrētas arī jaunas vakances - aprīlī kopumā izsludinātas 1502 vakances.

Jau vēstīts, ka visiem bezdarba riskam pakļautajiem darbiniekiem NVA šobrīd, ārkārtas situācijas apstākļos, piedāvā informāciju par brīvajām darba vietām un aktuālo situāciju darba tirgū, informāciju par NVA pakalpojumiem un pieteikšanos bezdarbnieka statusam, saziņas iespējas ar potenciālajiem darba devējiem, kā arī karjeras konsultanta atbalstu darba meklēšanas jautājumos.

Latvijā šogad marta beigās reģistrētā bezdarba līmenis sasniedzis 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina NVA dati.

2020.gada marta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 61 926 bezdarbnieki, kas ir par 3679 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 58 247 bezdarbnieki.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu